Cele mai frumoase zone din Polonia. Ce ”comori” ascunse sunt în țara leșilor

Castelul Niedzica este așezat într-una dintre cele mai frumoase zone din Polonia. Foto: Pixabay

Dacă sunteți în căutarea unei experiențe turistice interesante, Polonia nu vă va dezamăgi. Țara din centrul Europei oferă numeroase locuri extraordinare, fiind, în același timp, foarte ospitalieră. Iată, deci, cele mai frumoase zone din Polonia.

Polonia nu este tocmai prima țară care îți vine în minte când spui turism, însă fiecare oraș sau regiune din această țară are o pagină web sau un blog, în care găsiți indicații și sfaturi.

Varșovia

Capitala Poloniei e un loc bun de unde puteți începe explorarea țării. Există zboruri directe din România, iar Varșovia – deși distrusă în cel de-Al Doilea Război Mondial – oferă numeroase monumente splendide, cum ar fi Palatul Regal sau orașul vechi. Este un loc excelent pentru cumpărături, petreceri și plimbări, vizitatorii având de ales între numeroasele piețe și străzi cochete.

Cele mai frumoase zone din Polonia

Cracovia

Al doilea mare oraș al Poloniei și poate cel mai frumos, Cracovia oferă un amestec amețitor de vechi și nou, cu pub-uri aglomerate, arhitectură bogată și muzee excelente.

Cracovia este faimoasă pentru specialitățile sale culinare, dar și pentru faptul că filmul ”Lista lui Schindler” a fost filmat aici.

Litoralul de la Marea Baltică

Polonia are o coastă foarte întinsă la Marea Baltică, iar orașe precum Gdansk, Gdynia sau Sopot atrag zeci de mii de turiști în fiecare an. Clima este una foarte plăcută, iar aerul este foarte proaspăt. Vă recomandăm să vizitați nordul Poloniei și Marea Baltică în timpul verii, când sunt organizate în zonă numeroase evenimente.

Zakopane

Vă plac sporturile de iarnă? Nicio problemă! Zakopane vă așteaptă. Stațiunea din Munții Tatra este una dintre cele mai populare destinații de iarnă din Polonia, în special pentru leși. Se spune că fiecare polonez a ajuns cel puțin o dată în viață la Zakopane.

Aici puteți schia, puteți chiar zbura cu schiurile – pe celebra trambulină de la Zakopane -, dar și să vă bucurați de gustul unic al brânzei afumate de oaie poloneze oscypek.

Cele mai frumoase zone din Polonia

Wieliczka

Aici se găsește una dintre cele mai impresionante saline din Europa. Introdusă în Patrimoniul UNESCO în 1978, Salina Wieliczka are 9 niveluri, cel mai adânc ajungând la 327 de metri sub suprafața Pământului. Peste un milion de oameni intră în galeriile de sare în fiecare an.

Auschwitz

Un obiectiv turistic de tristă amintire este lagărul de concentrare de la Auschwitz. Aici au fost comise milioane de crime împotriva civililor evrei în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Este un loc înfricoșător, unde puteți vedea cum funcționa aparatul nazist de exterminare al unui întreg popor. În fiecare zi, prin camerele de gazare de la Auschwitz treceau peste 2.000 de oameni.

Cele mai frumoase insule din Grecia