Cele mai frumoase zone din Italia: Top 7 destinații ”obligatorii”

”Să vezi Napoli, și apoi să mori!”, credea Goethe. Nu îl contrazicem. Este una dintre cele mai frumoase zone din Italia. Foto: Pixabay

Italia este una dintre cele mai accesibile destinații turistice pentru români. Cu numeroase zboruri directe către multe orașe din peninsulă, puteți alege oricare dintre cele mai frumoase zone din Italia pe care vi le prezentăm mai jos.

Italia oferă câte ceva pentru oricine. Bogată în clădiri istorice, dar și în peisaje superbe, fie că vă place marea sau muntele, agitația orașului sau liniștea rurală, Italia este, în orice perioadă a anului, o destinație turistică excelentă.

Cele mai frumoase zone din Italia

1. Coasta Amalfi

Coasta Amalfi este cu siguranță una dintre cele mai frumoase zone din Italia și chiar din Europa. Este un inclusă în Patrimoniul UNESCO din 1997, iar porturile pitorești din această zonă sunt printre locurile preferate ale cineaștilor.

Este un loc de vis, cu drumuri de coastă superbe, unde vă puteți bucura deplin de frumusețea Mării Mediterane.

2. Roma

Dacă nu ați văzut Roma, ar fi cazul să îndreptați această problemă. Nu vă va ajunge o zi să vizitați această frumoasă capitală, centrul unuia dintre cele mai puternice Imperii din istorie.

În ”cetatea eternă” veți găsi numeroase obiective istorice, dar și terase splendide, unde puteți încerca delicioasele preparate culinare ale italienilor. Printre cele mai populare obiective sunt Vaticanul, Colosseumul, Fontana Trevi sau Forumul Roman.

Cele mai frumoase zone din Italia

3. Verona

Dacă sunteți în căutarea unei experiențe de neuitat, Verona nu vă va dezamăgi. Este mai puțin vizitată decât învecinata Veneție și este un oraș splendid, cu numeroase străduțe romantice. Apropos de romantism, aici puteți vizita balconul, dar și mormântul Julietei.

4. Florența

Un alt oraș magic al Italiei. O bucurie pentru privitor, Florența este destinația ideală pentru pasionații de artă, fiind un paradis al muzeelor și colecțiilor.

Aici veți găsi și clădiri spectaculoase precum Duomo sau Palazzo Vechio, fiind locul unde au fost aprinse primele scântei ale Renașterii.

5. Napoli

Chiar dacă are o reputație destul de proastă, fiind mult mai haotic și mai agitat, Napoli este cu siguranță una dintre cele mai frumoase zone din Italia. Aici sunt câteva dintre cele mai frumoase teatre din lume, iar opera de la Napoli este extraordinară.

Orașul este un muzeu în aer liber, iar viața din Napoli este una dintre cele mai satisfăcătoare din Peninsulă, multe dintre delicatesele italienilor, cum ar fi spaghetele și pizza, născându-se aici.

Cele mai frumoase zone din Italia

6. Sicilia

Cea mai mare dintre insulele Italiei este un paradis pentru cei care preferă o viață atât agitată, cât și tihnită. Cu plaje superbe și prețuri accesibile, Sicilia nu trebuie evitată.

7. Sardinia

Tot mai populară pentru turiștii din România, impresionând prin peisajele splendide și prin apa curată a mării. Coasta de smarald este un loc frecventat de pasionații sporturilor nautice, în timp ce interiorul insulei este un loc fascinant și izolat, unde tradiții vechi de sute și chiar mii de ani sunt încă respectate.

Cele mai frumoase insule din Grecia