Cele mai frumoase zone din Franța. 7 regiuni de care vă veți îndrăgosti

Cele mai frumoase regiuni din Franța
Provence este una dintre cele mai frumoase zone din Franța. Foto: Pixabay

Franța este țara care atrage cei mai mulți turiști. Motivul? Francezii oferă, pe lângă peisaje și orașe magice, vinuri și mâncăruri alese și o atmosferă relaxată, mult căutată de vizitatori. Mai jos găsiți câteva dintre cele mai frumoase zone din Franța.

Pe lângă frumusețea naturii, dată mai ales de diversitatea peisajelor, de la zonele stâncoase de coastă la lanțurile muntoase impresionante și zonele rurale înverzite, Franța găzduiește și câteva dintre cele mai importante repere culturale ale lumii.

Dacă doriți să vizitați ”Hexagonul” în această toamnă, iată câteva dintre cele mai frumoase zone din Franța.

1. Valea Loarei

Este una dintre cele mai serene zone din Europa, Valea râului Loara este cunoscută drept ”grădina Franței”. Valea are o lungime de aproape 300 de kilometri și este înțesată cu nenumărate bijuterii arhitecturale, sute de castele și domenii excepțional amenajate într-un decor natural paradisiac.

2. Coasta de Azur

O vizită în Sudul Franței implică, obligatoriu, timp petrecut pe Coasta de Azur. Cu toate că este una dintre cele mai exclusiviste regiuni din Europa, unde principatul monegasc și stațiuni precum St. Tropez sau Cannes strălucesc opulent, Coasta de Azur poate fi accesibilă și celor cu un buget limitat.

3. Champagne-Ardenne

Locul de naștere al șampaniei este de o frumusețe copleșitoare, fiind destinația preferată a turiștilor în căutare de vinuri bune, de liniște și relaxare. Situată în nord-estul țării, regiunea este un rai al podgoriilor, cu castele medievale la tot pasul.

Cele mai frumoase regiuni din Franța

4. Burgundia

Că tot vorbeam de vinuri bune, Burgundia este celebră în toată lumea pentru calitatea licorii produse aici. Aici veți găsi numeroase clădiri spectaculoase, castele și catedrale impunătoare. De asemenea, dacă vă plac excursiile în natură, Burgundia este una dintre cele mai frumoase zone din Franța pentru drumeții, având peste o mie de kilometri pătrați de natură sălbatică.

5. Provence

Câmpuri nesfârșite de lavandă și livezi de măslini. Așa este în Provence, una dintre cele mai spectaculoase zone colinare din Franța. Dacă ajungeți aici, nu ratați orașul Avignon, dar nici călătorii în câteva dintre minunatele sate înconjurate de vii.

Cele mai frumoase zone din Franța

6. Corsica

Insula Corsica oferă servicii complete celor care iubesc marea. Mediterana este superbă aici, putând fi admirată de pe plaje curate și din hoteluri sau pensiuni foarte bine îngrijite. Este o destinație excelentă pentru cei care vor să pescuiască, dar și pentru cei cărora le place înotul, apa fiind caldă pe durata întregului an.

7. Bretania

O regiune franceză cu o climă mult diferită de cea corsicană, unde ploile cad des, însă peisajele sunt cel puțin la fel de impresionante, este Bretania. Situată în nord-vestul țării, această zonă este de o frumusețe greu de egalat, cu o cultură autentică și o bucătărie extraordinară.

Cele mai frumoase insule din Grecia