Cele mai frumoase zone din Anglia. Șapte locuri ascunse, dar superbe

Cele mai frumoase zone din Anglia sunt, de obicei, în mediul rural. Foto: Pixabay

Dacă vreți să vizitați Regatul Unit, oferta turistică este foarte generoasă. Iată câteva dintre cele mai frumoase zone din Anglia pe care poți să le vizitezi cu bani puțini.

În ciuda vremii capricioase, Anglia este o țară foarte primitoare, iar cultura și istoria pe care le găsiți aici sunt printre cele mai rafinate din Europa.

Dacă vreți să vizitați Anglia, nu trebuie neapărat să treceți pe la Londra, splendida capitală a Regatului Unit, ci vă puteți orienta către destinații mai puțin cunoscute, dar la fel de fascinante.

Iată, deci, câteva dintre cele mai frumoase zone din Anglia pe care le puteți vizita cu bani puțini.

1. Robin Hood’s Bay

O localitate micuță pe coasta de nord-est a Angliei, Robin Hood’s Bay este destinația perfectă pentru cei care caută un cadru romantic. Așezat între dealurile din Yorkshire, o regiune bogată în astfel de așezări rurale, satul este faimos pentru casele sale de piatră și drumurile înghesuite. Are o istorie de peste un mileniu.

Cele mai frumoase zone din Anglia

2. Ullswater

Districtul Lacurilor este cel mai nou obiectiv turistic al Angliei care a intrat în Patrimoniul Mondial UNESCO. Aici veți găsi numeroase frumuseți naturale, printre care și lacurile Windermere și Ullswater, cele mai mari. Puteți face sporturi nautice sau să vâsliți în tihnă în mijlocul naturii.

3. Cambridge

Cambridge este un orășel care oferă numeroase atracții turistice. Puteți vizita King’s College, cât și capela acestuia, unde puteți vedea un scrin de lemn pe care Henric al VIII-lea i l-a oferit cadou lui Anne Boleyn. Cambridge este faimos și pentru prăjiturile care se fac aici, dar și pentru frumusețea râului Cam, care îl traversează.

Cele mai frumoase zone din Anglia

4. Malton

Probabil cea mai inspirată destinație pentru cei care vor o experiență culinară. Chiar dacă bucătăria englezilor nu este tocmai pe gustul tuturor, acest mic orășel din Yorkshire a fost transformat în ultimul deceniu dintr-un târg de provincie în centrul gastronomic al regiunii.

Aici veți putea vizita zeci și zeci de magazine, patiserii, pub-uri și restaurante, fiecare cu specificul său delicios.

5. Bath

Fondat de romani, orașul Bath este așezat într-una dintre cele mai frumoase zone din Anglia. Întreg centrul orașului este protejat, iar șarmul și personalitatea acestuia au fost extrem de bine conservate. Nu ratați o vizită la Băile Romane, care dau și numele localității.

6. Cotswolds

Una dintre cele mai frumoase zone din Anglia cu siguranță. Viața rurală britanică atinge aici apogeul, cu cabane și căsuțe îngrijte, dar și numeroase ceainării, totul într-un cadru natural mereu verde. Dacă vreți să fiți cu adevărat impresionați, faceți o vizită la Bidbury, unde veți găsi cele mai frumoase străduțe din Anglia, sau la Castle Combe.

Cele mai frumoase zone din Anglia

7. Watergate Bay

Acest mic golf din Cornwall vă va fascina din primele clipe. Este un loc izolat, de o frumusețe naturală extremă. Aici vă puteți relaxa ore în șir, plimându-vă pe coasta biciuită de valuri a Angliei.

Cele mai frumoase insule din Grecia