TOP 5. Cele mai frumoase sate din Europa

FOTO: Pixabay.com
FOTO: Pixabay.com

Un site de turism a făcut un top al celor mai frumoase sate din Europa. Vi-l prezentăm mai jos.

De asemenea, dacă preferaţi satele din România, găsiţi un top al celor mai frumoase aici.

Cele mai frumoase sate din Europa. Hallstatt, Austria

Staţiunea turistică montană de pe malul lacului Hallstättersee este vizitată tot timpul anului.

Iarna, vin aici împătimiţii sporturilor de sezon, în timp ce vara staţiunea e plină de pasionaţi de schi nautic şi zbor cu parapanta, dar şi de simpli iubitori de drumeţii montane.

Anual, un milion de turişti vizitează localitatea, cei mai mulţi în intervalul mai-octombrie. 

Cele mai frumoase sate din Europa. Tellaro, Italia

Satul aflat pe coasta estică a Golfului Poeţilor, pe o peninsulă stâncoasă, atrage în primul rând prin peisajele superbe şi apoi prin arhitectură, cultură şi gastronomie.

Cele mai frumoase sate din Europa. Reine, Norvegia

Satul norvegian de deasupra Cercului Arctic este considerat cea mai frumoasă aşezare rurală din ţară. Mii de turişti poposesc anual în acest sat izolat pentru a se delecta cu priveliştea oferită de promontoriul pe care e situată aşezarea.

Cele mai frumoase sate din Europa. Pučiśća, Croaţia

Comuna din cantonul Split-Dalmaţia  este un adevărat paradis, cu climă mediteraneeană şi o extrem de bogată cultură. Locuitorii sunt renumiţi pentru modul în care sculptează în piatră, iar aceste sculpturi te vor întâmpina la tot pasul.

Cele mai frumoase sate din Europa. Bled, Slovenia

Înconjurată de pitoreştii Alpi Iulieni, staţiunea montană Bled, aflată pe malul lacului cu acelaşi nume, este o destinaţie turistică atât pentru romantici, cât şi pentru aventurieri.

În inima lacului glaciar Bled se află o insulă în formă de lacrimă, singura insulă naturală din Slovenia, din calcar şi dolomită. Un alt obiectiv turistic emblematic al staţiunii îl reprezintă castelul cu acelaşi nume, cel mai vechi din Slovenia, aşezat pe marginea unei stânci abrupte, chiar deasupra lacului Bled.

FOTO: Pixabay.com

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.