Cele mai frumoase plaje din Grecia

    cele mai frumoase plaje din Grecia
    Plaja Myrtos Foto:wikipedia.org

    Patru plaje greceşti figurează în topul celor mai frumoase 100 plaje din lume, realizat de renumitul site Tripadvisor anul trecut. Este vorba despre plajele Elafonisi, Egremni, Myrtos şi Navagio.

    Apele de un albastru intens și peisajele spectaculoase i-au cucerit pe turiștii din întreaga lume, care vin în fiecare vară să se bucure de vremea bună, de mâncarea delicioasă și de ospitalitatea grecilor.

    Iată care sunt cele mai frumoase plaje din Grecia:

    Elafonisi este considerată a cincea cea mai frumoasă plajă din Europa şi a 17-a cea mai frumoasă din lume. Este situată în sud-vestul insulei Creta, iar turiştii se pot bucura de un peisaj spectaculos: nisipul alb şi fin, munţii înalţi şi apa cristalină.

    Egremni este o plajă din Lefkada, o insulă renumită pentru vegetaţia luxuriantă. Pentru a ajunge să se bucure de apa limpede şi nisipul fin, turiştii sunt puși la o mică încercare și trebuie să coboare 347de trepte, întrucât plaja este înconjurată de stânci înalte de 150 de metri.

    Aşezată în nord-vestul Kefaloniei, plaja Myrtos are forma unui arc de cerc și este una dintre cele mai apreciate şi vizitate plaje greceşti, întinzându-se pe 2,5 kilometri, între două formaţiuni muntoase: Agia Dynati şi Kalon Oros.

    Navagio face și ea parte din cele mai frumoase plaje din Grecia și este situată în insula Zakynthos. Mai este cunoscută şi sub numele de „plaja epavei”. La începutul anilor ’80 autorităţile greceşti au descoperit nava Panagiotis care făcea contrabandă cu ţigări şi băuturi alcoolice. În timpul misiunii de capturare, aceasta a naufragiat pe plaja micului golf și a rămas până în prezent în acel loc.

    Recomandarea editorilor GreatNews:

    Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

    Cele mai frumoase insule din Grecia