Cele mai frumoase locuri din Ucraina

Foto: Pixabay

Singurul vecin mai întins decât România, Ucraina are multe de oferit în ceea ce privește turismul, în ciuda conflictului care a dezbinat țara în ultimii ani.

Iarna este la ea acasă în Ucraina. Peisajele de aici au o aură de început de lume când sunt acoperite de zăpadă.

Dacă aveți în plan o călătorie în țara învecinată de la nord-est, nu ratați o vizită la Sviatohirsk Lavra, una dintre cele mai frumoase catedrale din această țară, fiind situată pe malul de cretă al râului Sversky Donets. Călugării trăiesc aici de o jumătate de mileniu.

Cele mai frumoase locuri din Ucraina: Cetatea Hotinului

Cetatea Hotinului. Cânda stăpânită de moldoveni, cetatea Hotinului a fost una dintre cele mai importante fortărețe din regiune în Evul Mediu. Ridicarea cetății a durat o sută de ani și în numeroasele secole cât a fost locuită a avut parte de numeroase bătălii, revolte și războaie.

Grădina Botanică din Kiev. Una dintre cele mai frumoase Grădini Botanice din Europa, cea din capitala Ucrainei impresionează prin peisaje și numeroase picturi murale din epoca țaristă.

Nordul Carpaților. Cea mai populară destinație turistică din Ucraina pe timpul iernii sunt munții Carpați. Dacă în România ne putem bucura de arcul acestui lanț muntos, în Ucraina natura este mult mai sălbatică, dar perfectă pentru drumeții și sporturi de iarnă.

Lvov este una dintre cele mai cochete orașe din vestul țării, cândva sub stăpânire poloneză. Aici găsiți catedrale și muzee, dar și clădiri moderne, orașul fiind un amestec amețitor de vechi și nou.

Dacă vă place să schiați, alegeți Bukovel. Este o stațiune montană modernă, care oferă atât relaxare, cât și senzații tari. Dacă preferați natura liniștită, mergeți în regiunea Poltava, unde puteți vedea numeroase așezări parcă încremenite în timp.