Cele mai frumoase locuri din Țara Bascilor

Cele mai frumoase locuri din Țara Bascilor. Foto: Pixabay / xiosco

Țara Bascilor a devenit o atracție turistică foarte populară la nivel global în ultimii ani. Iată de ce! Cele mai frumoase locuri din Țara Bascilor:

Dacă Bilbao și San Sebastian sunt sufocate de turiști, în acest articol vă prezentăm câteva destinații alternative, însă poate și cele mai frumoase locuri din Țara Bascilor.

Aflată în nordul Spaniei, Țara Bascilor e faimoasă pentru peisajele naturale splendide, munți semeți și o coastă spectaculoasă, perfectă pentru surfing.

Această zonă muntoasă, răcoroasă, este una dintre cele mai frumoase din Europa.

Gaztelugatxe, de exemplu, este o mică insulă lângă coasta Biscaya, lângă Bermeo. Insula găzduiește din secolul al 10-lea o mănăstire, la care se ajunge pe un frumos drum de piatră, de care se sparg valurile mării.

Salto del Nervion este cea mai mare cascadă din Peninsula Iberică. Pentru a o admira în întreaga ei splendoare, trebuie să fiți prezenți la momentul potrivit, în sezonul ploios și când se topesc zăpezile.

Cele mai frumoase locuri din Țara Bascilor

Pădurea Irati. Așezată în sudul munților Pirinei, pădurea Irati, care primește numele după râul care o traversează este o zonă protejată din Spania, faimoasă pentru brazii care trăiesc aici.

Dacă sunteți în căutarea celor mai frumoase locuri din Țara Bascilor, nu ratați tunelul San Adrian. Cunoscut și sub numele de Lizarette, este un tunel natural, folosit de ciobani pentru a-și trece oile prin munte, dar și de turiști, fiind un traseu foarte spectaculos.

Tologorri. Un munte impresionant din Țara Bascilor, care oferă poate cea mai frumoasă priveliște asupra ținutului. Pentru cei care vor să simtă din plin natura în care trăiesc bascii de mii de ani, cheile Kakouetta sau Lumbier sunt alegerea perfectă. Splendoarea Pirineilor poate fi explorată la picior, cu bicicleta, cu mașina sau cu barca.

Cele mai frumoase insule din Grecia