Cele mai frumoase locuri din Muntenegru, ”Paradisul din Balcani”

Foto: mesuttoker / Pixabay

Cele mai frumoase locuri din Muntenegru. O țară superbă, situată aproape de România, Muntenegru oferă peisaje și o atmosferă de neuitat.

Muntenegru este, poate, cea mai frumoasă țară din Balcani, orașele sale cochete fiind prinse în mijlocul unui spectacol natural ieșit din comun.

Zona rurală a țării este extraordinară, iar orașele sunt liniștite și foarte curate.

Kotor, de exemplu, este una dintre bijuteriile Muntenegrului. La baza impozantului Munte Lovcen, dar și la malul Mării Adriatice, Kotor este unul dintre cele mai frumoase orașe din Muntenegru și faimos pentru zidurile sale.

Mănăstirea Ostrog. Așezată la marginea unui versant înalt, mănăstirea Ostrog este un loc de pelerinaj pentru credincioșii din Muntenegru. Nu o să uitați prea curând o vizită făcută aici.

Lacul Skadar este așezat la granița cu Albania, fiind unul dintre cele mai mari din regiune și unul dintre ele mai frumoase. Peisaje liniștite, drumuri întortocheate, păduri și munți. Într-un cuvânt, un spectacol!

Cele mai frumoase locuri din Muntenegru

Perast. La doar 12 kilometri distanță de Kotor este orășelul Perast, care îi rivalizează frumusețea. Obiect de dispută între imperii timp de mai multe secole, Perast este așezat într-o zonă idilică, dar și strategică. Puținii locuitori sunt privilegiați să trăiască aici.

Lacul Negru. Cea mai populară atracție din uluitorul Parc Național Durmitor este Lacul negru, unul dintre 18 lacuri glaciare din zonă.

Sveti Stefani este unul dintre cele mai interesante sate din lume. Este așezat pe o insulă, lângă țărm, fiind una dintre cele mai exclusiviste zone din Balcani.

Canionul râului Tara este unul dintre cele mai frumoase canioane din Europa. Cu versanți de peste 1.300 de metri care coboară până în albia râului Tara, acest loc este unul dintre cele mai spectaculoase destinații turistice din Europa continentală.