Cele mai frumoase locuri din Macedonia de Nord

Foto: Cymelium / Pixabay

Pentru că nu are ieșire la nicio mare, Macedonia de Nord e de multe ori trecută cu vederea când vine vorba de a fi vizitată de turiști. O greșeală, credem noi. Iată cele mai frumoase locuri din Macedonia de Nord:

Macedonia are de toate, de la superbul Lac Ohrid la munți spectaculoși, dar și numeroase surprize pentru cei care o aleg ca destinație de vacanță.

Parcul Național Mavrovo găzduiește câteva dintre cele mai spectaculoase peisaje din Europa, fiind o destinație ideală pentru pasionații de munte. Lacul Mavrovo se întinde pe 10 kilometri, iar pescarii la păstrăv își pot încerca norocul aici, în cele mai relaxante dintre condiții. Aici poate fi văzută și biserica Sfântul Nicolae, înghițită de inundații în anii 50, înainte de a reapărea în apele lacului.

Lacul Ohrid este unul dintre cele mai faimoase și frumoase lacuri din Europa. Oamenii trăiesc în jurul său de milenii, iar în prezent este una dintre principalele atracții turistice ale țării și unul dintre cele mai frumoase locuri din Macedonia de Nord.

Fie că alegeți orașul cochet Struga pentru a petrece câteva zile la malul lacului, fie că vreți să vă liniștiți în satul pescăresc Radozda, Ohrid este unul dintre cele mai spectaculoase locuri de vacanță din Europa.

Cele mai frumoase locuri din Macedonia de Nord

Bitola este un oraș superb din Macedonia de Nord, încă neatins de industria turismului și un loc perfect pentru cumpărături. Aici găsiți și numeroase și diverse obiective culturale, fiind locul perfect pentru pasionații de fotografie.

Skopje. Ar fi păcat să treceți prin Macedonia de Nord și să nu-i vizitați capitala. Așezată pe râul Vardar, așezarea a fost, de-a lungul timpului, stăpânită de romani, sârbi și turci, fapt căruia i se datorează extraordinara diversitate.

Kratovo. Satul situat în craterul unui vulcan stins este celebru pentru podurile sale medievale și frumusețea, demnă de orice carte poștală, a peisajelor.

Dacă iubiți natura, atunci canionul Matka vă va uimi. Se întinde pe peste 5.000 de hectare de teren, iar cele zece mari peșteri ale sale pot fi mereu vizitate. Tot în Matka găsiți numeroase ruine, iar restaurantele din zonă sunt printre cele mai bune din Macedonia de Nord.

Cele mai frumoase insule din Grecia