Cele mai frumoase locuri din Letonia, ”țara lacurilor albastre”

Cele mai frumoase locuri din letonia
Riga. Foto: Pixabay

De la cărările prin pădurile Sigulda, la magicul Palat Rundale și la plajele cu nisip alb de la Liepaja, iată cele mai frumoase locuri din Letonia.

Țara de la Marea Baltică, având Estonia la nord-est și Lituania la sud-vest, Letonia este o destinație turistică excelentă pentru cei care caută un amestec de natură sălbatică și arhitectură art nouveau.

Este supranumită și ”țara lacurilor albastre”, având peste 12.000 de râuri și 3.000 de lacuri mici.

Capitala Riga este foarte populară printre vizitatori, majoritatea preferând atmosfera frumoasă a celui mai mare oraș din țară. Riga este un oraș protejat de UNESCO, cu un centru vechi impresionant, cu biserici de înălțimea unor zgârie-nori.

În Riga sunt peste 800 de clădiri în stilul Art Nouveau, cu care sunteți obișnuiți și din București. Orașul are o viață de noapte foarte interesantă.

Dacă ajungeți în Letonia, ar fi păcat să ratați Jurmala. Stațiune la malul Mării Baltice, Perla Letonia, Jurmala se laudă cu plaje albe, codrii bătrâni de pin și o atmosferă care invită la relaxare.

Cele mai frumoase locuri din Letonia

Sigulda este o regiune împădurită a țării, foarte aproape de Parcul Național Gauja, cunoscută și ca ”Elveția Balticii”, datorită piscurilor muntoase foarte frumoase.

Castelele de aici sunt cu adevărat frumoase, cel mai interesant fiind Castelul Nou, construit în stilul neo-gotic de prințul rus Dimitri Kroptkin.

Liepaja este una dintre cele mai interesante destinații turistce din Letonia. Așezată la malul Mării Baltice, această localitate are numeroase clădiri foarte interesante, dar și printre cele mai frumoase plaje din Europa.

Cândva un loc extrem de militarizat, aici fiind o importantă bază a submarinelor sovietice, orașul se laudă acum cu numeroși turiști.

Ventspils. Cândva parte a Ligii Hanseatice, Ventspils are încă foarte mult farmec și este unul dintre cele mai frumoase locuri din Letonia. Aici găsiți numeroase muzee în aer liber, dar și un observator astronomic foarte performant.