Cele mai frumoase locuri din Israel: Ce poți vedea în Țara Sfântă

Cele mai frumoase locuri din Israel. Foto: Pixabay

Dacă sunteți în căutarea unei aventuri turistice, la îndemână atât din punct de vedere financiar, cât și logistic, atunci acest articol vă va ajuta. Iată cele mai frumoase locuri din Israel.

Teritoriu contestat aprig de milenii, Israelul este o țară foarte spectaculoasă, cu numeroase atracții turistice.

Acra, de exemplu, oferă amestecul cultural perfect, cu o istorie bogată, de la cruciați la otomani, toți lăsându-și amprenta asupra regiunii din nordul Israelului.

Nazaret, așezat în Galileea, este o destinație sfântă pentru toți creștinii. Este un oraș foarte vechi, la fel ca majoritatea din această regiune, iar vestigiile arheologice de aici sunt extraordinare.

Marea Galieei sau Lacul Tiberias este un faimos lac de apă dulce din Israel. Potrivit Noului Testament, Iisus a înfăptuit multe minuni aici, printre care și mersul pe apă. Acum, puteți pluti pe apa lacului pe plute improvizate sau puteți face alte activități acvatice.

Cele mai frumoase locuri din Israel

Înălțimile Golan. La marginea Mării Galileei se găsesc Înălțimile Golan, o regiune muntoasă extrem de pitorească, cu rezervații naturale uimitoare. Loc perfect pentru cei cărora le plac drumețiile, Înălțimile Golan oferă trasee perfecte indiferent de anotimp. Vă recomandăm să vizitați aceste locuri primăvara sau iarna.

Haifa. Turiștii care ajung la Haifa se pot distra într-o atmosferă relaxată, plină de viață, dar se pot bucura și de liniște, în Grădinile Bahai, de exemplu.

Cele mai frumoase locuri din Israel, Grădinile Bahai. Foto: Pixabay
Cele mai frumoase locuri din Israel, Grădinile Bahai. Foto: Pixabay

Tel Aviv. Un oraș deschis și primitor, foarte deschis la nou. Tel Aviv este un oraș aglomerat și mereu plin de viață, cu evenimente importante pe tot timpul anului.

Ierusalim. Am lăsat cel mai frumos loc din Israel la urmă. Unul dintre cele mai sfinte orașe din lume, cu lăcașe de cult importante pentru trei religii majore – creștinism, islam și iudaism -, Ierusalimul este o călătorie în timp.

Vă puteți pierde pe străzile înguste ale orașului vechi sau puteți rătăci prin cele patru cartiere ale Ierusalimului. Nu aveți cum să vă plictisiți în acest loc splendid din ”Țara Sfântă”.

Cele mai frumoase insule din Grecia