Cele mai frumoase locuri din Belarus

Cele mai frumoase locuri din Belarus. Foto: Pixabay

Cu toate că nu este o destinație turistică foarte căutată printre români, Belarus rămâne o țară interesantă. Iată, deci, cele mai frumoase locuri din Belarus.

Belarus e o țară întinsă, în mare pare împădurită, împărțită în 6 regiuni (oblast), fiecare având ca reședință un oraș mare: Minsk, Vitebsk, Grodno, Gomel, Mogilev și Brest.

Capitala, Minsk, este de dimensiunea Bucureștiului, cu spații publice la fel de mari, dar și cu o atmosferă la fel de plină de viață.

Dacă vreți să cunoașteți cu adevărat cele mai frumoase locuri din Belarus, însă, trebuie să ieșiți din capitală și să mergeți în țară. La Brest, loc de întorsătură al celui de-Al Doilea Război Mondial, găsiți una dintre cele mai frumoase fortărețe din Europa.

Un alt loc foarte frumos din Belarus este Nesvizh. Aflat la o aruncătură de băț de Minsk, este un oraș mic, dar foarte căutat de turiști, în special pentru castelul și palatul de aici.

Polosk, prima capitală a țării, este, de asemenea, un orășel mic și cochet, iar Catedrala Sofia atrage numeroși credincioși, din toată zona ortodoxă. Polotsk este considerat ”centrul Europei”

Cele mai frumoase locuri din Belarus

La Grodno veți găsi două castele într-un singur oraș, chiar pe aceeași stradă, în timp ce la Pinsk sunt cele mai multe clădiri istorice la un loc din tot Belarusul.

Vitebsk este un oraș vechi de peste o mie de ani, aici fiind organizat în fiecare an un Festival Slavic ce atrage mii de oameni.

Gomel este al doilea oraș ca mărime din Belarus, unde palatele din epoca țaristă sunt impresionante, la fel ca muzeele și grădinile de aici.