Cele mai frumoase locuri din Albania

cele mai frumoase locuri din albania
Foto: Pixabay

Este destul de greu de întocmit o listă cu cele mai frumoase locuri din Albania mai ales că sunt atât de multe zone splendide în această țară atât de ușor trecută cu vederea când vine vorba de destinația de vacanță.

Pentru a vă bucura cel mai mult de ce are de oferit Albania, încercați să o vizitați vara, însă țara este frumoasă și în celelalte anotimpuri.

Albania are unele dintre cele mai frumoase plaje din Europa, iar traseele montane din această țară sunt cu adevărat distractive.

Dhermi este un sat aflat pe coasta Mării Adriatice extrem de cochet și cu plaje nesfârșite de nisip. Golful de aici e printre cele mai frumoase din țară, iar atmosfera locului este una liniștită și prietenoasă.

O altă destinație excelentă de pe Riviera albaneză este Himara. Viața de noapte este intensă în această mică stațiune albaneză, iar plajele Spile și Livadhi sunt printre cele mai bine îngrijite din țară.

Cele mai frumoase locuri din Albania

Saranda este cea mai importantă stațiune a litoralului albanez, cu restaurante de lux, terase numeroase și tot felul de distracții locale. Mai mult, aici puteți găsi un izvor natural cu apă multicoloră, numit Ochiul Albastru.

Dacă vreți să vă bucurați de mare, o puteți face din plin și la Ksamil, perla Mării Ionice.

Dacă sudul țării e dominat de litoralul spectaculos de la Marea Ionică, în nord sunt munții. În Albania puteți găsi peisaje ce aduc a fiordurile norvegiene. Nu ratați Parcul Național Valbona și lacul Koman.

Că tot veni vorba de lacuri, unul dintre cele mai frumoase locuri din Albania este Lacul Ohrid. Orașul Pogradec oferă un acces ușor către Lin, Drilon și Tushemisht, toate zone naturale splendide.