Cele mai frumoase 7 locuri din Norvegia

Foto: Pixabay

Nu e de mirare că Norvegia este considerată una dintre cele mai spectaculoase țări din lume. Iată, deci, care sunt cele mai frumoase 7 locuri din Norvegia și de ce.

Regatul Norvegiei este o țară cu doar cinci milioane de locuitori, dar cu o coastă foarte întinsă la Oceanul Atlantic, cu vestitele sale fiorduri.

Trolltunga sau ”Limba căpcăunului” este o platformă naturală aflată la 700 de metri deasupra lacului montan Ringedalsvatnet, care își adună apele de pe crestele care îl înconjoară.

Olden este un orășel aflat în Stryn in Sogn og Fjordane, cu doar două mii de locuitori, însă de aici puteți ataca în deplin confort ghețarul Briksdalsbreen.

Dacă doriți o experiență puțin mai urbană, nu ratați orașul Alesund. Este o splendidă Veneție a Nordului, o localitate care se întinde pe șapte insule, între munți înalți. Clădirile de aici sunt cu adevărat unice în stil, iar tot arhipelagul e legat de uscat printr-un tunel.

Oslo e capitala țării și cel mai mare oraș. Aflat în mijlocul unui fiord imens, Oslo pare să fie un uriaș amfiteatru, iar atmosfera de pace și civilizație este la ea acasă aici.

Cele mai frumoase 7 locuri din Norvegia

Lysefjorden este o zonă în sud-vestul țării, un fiord format în urma eroziunii provocate de ghețari. Parapeții formați îți taie respirație, căderea în gol fiind de peste 600 de metri.

Tromso, unul dintre cele mai nordice centre urbane din lume, are peste 50.000 de locuitori. Centrul vechi este în continuare realizat din case de lemn. Aici puteți observa cel mai bine fenomenul Aurora Boreală, spectaculoasele lumini ale nordului.

În cele din urmă, vă sfătuim să mergeți și la Bergen. Este un oraș între șapte munți, spectaculos pe timp de iarnă, vremea este mai blândă aici decât în restul țării. Nimeni nu schiază mai bine ca norvegienii, iar Bergen este una dintre stațiunile montane cele mai apreciate din nordul Europei.