Cele mai frecvente greșeli pe care le faci când îți usuci părul

uscător de păr
Foto: RyanMcGuire / pixabay.com

Îngrijirea părului este foarte importantă dacă vrei ca aspectul acestuia să fie unul plăcut și să inspire sănătate și naturalețe.

Am selectat o serie de greșeli pe care cele mai multe femei le fac în procesul de îngrijire a părului. Podoaba capilară este foarte sensibilă și trebuie tratată cu maximă atenție. Expunerea la prea mare căldură sau umezeală abundentă poate deteriora firul de păr în timp.

Uscătorul de păr

Principalul inamic dar care poate fi și prieten al podoabei capilare este uscătorul de păr. Un uscător de păr prea vechi și de o calitate inferioară îți poate distruge în ultimul hal părul.

Statistic s-a demonstrat că un uscător de păr poate fi folosit în medie cam 800 de ore după care trebuie schimbat. Un uscător de păr de foarte bună calitate poate face diferența atât pentru sănătatea părului, dar și pentru aspectul coafurii. Cele mai frecvente probleme ale uscătorului sunt supraîncălzirea care duce la distrugerea firului de păr.

De exemplu există uscătoare de la Philips care sunt dotate cu senzorul Moisture Protect care măsoară în timp real nivelul umidității părului și adaptează automat temperatura la nivelul optim.

Părul prea ud

Poate părea ciudat însă părul ar trebui să fie uscat deja în proporție de până la 80% înainte de a folosi o perie rotundă și a începe uscarea cu feonul. Acest lucru este posibil doar dacă înainte de a expune a părul la căldură îl uscați cu un prosop pentru a îndepărta excesul de apă mai ușor.

Alegeți un prosop ce conține micro fibre care sunt capabile să absoarbă apa foarte bine și în cantități mai mari.

Tehnica de uscare a părului

Atunci când te apuci să usuci părul trebuie să folosești două tehnici diferite cu peria. În primul rând la rădăcini trebuie să folosești uscătorul în direcția opusă modului în care se așază părul tău. La vârfuri în schimb trebuie să folosești direcția opusă și să concentrezi uscătorul în jos pe lungimea firului de păr.

Folosirea difuzorului

Difuzorul este acel dispozitiv care te ajută să concentrezi aerul cald pe o anumită zonă a părului. Acest dispozitiv orientează sau concentrează aerul cald spre zonele în care ai nevoie, așa cum ar fi rădăcinile firului de păr.

În acest fel poți evita situațiile neplăcute în care șuvițele uscate deja zboară în toate părțile și se încâlcesc în timp ce te chinui să usuci părul încă umed la bază. Cu ajutorul unui dispozitiv de difuzare poți să usuci părul mult mai rapid.

 

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.