Cele mai frecvente defecțiuni care apar la centralele termice

Centrala termică înseamnă confort. Mai ales dacă stai la apartament, te rupi de sistemul centralizat de încălzire și îți faci căldură în casă când vrei și cât vrei. Însă sunt și situații în care sursa principală a confortului, centrala termică, se poate defecta.

În acest articol vă prezentăm câteva dintre cele mai importante defecțiuni care pot apărea la centralele termice, moment în care trebuie să pui mâna repede pe telefon pentru a chema un specialist.

Înainte de a începe lista cu defecțiuni, vă facem o recomandare pentru a preîntâmpina o problemă tehnică. Mai exact, vă recomandăm termostate wireless pentru centrale. În general, acestea sunt echipamentele de măsurare și control al temperaturii, care pornesc, opresc sau ajustează modul de lucru al centralei astfel încât temperatura să fie menținută la un nivel constant pe care îl doriți. Avantajul celor wireless este că le puteți controla de oriunde din casă, pentru că poti fi montate oriunde, în orice cameră.

Iată care sunt cele mai întâlnite probleme la centralele termice, indiferent de tipul lor:

Centrala se oprește de mai multe ori. În instalație e posibil ca apa să nu aibă presiune, să există probleme cu termostatul din cameră, să fie apa oprită sau probleme la pompe de recirculare.

Bolboroseli sau lovituri în centrală pe care nu le-ați mai auzit. Acestea pot apărea din cauza faptului că nu s-a făcut aerisirea corespunzător sau dacă nu are presiune apa. De asemenea, poate fi și un semn că sunt probleme cu pompa de circulație.

Șuierat în centrală. Această situație poate apărea atunci când calcarul din apă se depune pe schimbătorul de căldură, în plăci.

Nu mai dă centrala apă caldă sau căldură. E posibil să ai o țeavă spartă, vana cu trei căi a centralei să fie avariată, să fie o presiune prea mică a apei sau să se fi stricat termostatul de ambianță.

În toate aceste cazuri vă recomandăm să chemați un profesionist și în niciun caz să nu încercați să rezolvați dumneavoastră problema.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.