Cele mai fiabile mașini hatchback. Topul celor mai fericiți șoferi

Modelele Ford Focus sunt printre cele mai fiabile mașini hatchback FOTO: Ford
Modelele Ford Focus sunt printre cele mai fiabile mașini hatchback FOTO: Ford

Un studiu realizat de Warranty Direct, o companie britanică specializată în recomandarea mașinilor noi sau second hand, a dezvăluit care sunt cele mai fiabile mașini hatchback.

Compania a precizat că a studiat o bază de date cu sute de mii de mașini și, printre altele, s-a analizat cu atenție timpul petrecut în service de posesorii automobilelor și numărul de probleme pe care le-au avut.

Potrivit studiului preluat de Car Keys, cei care au cumpărat un Volkswagen Polo au stat cel mai puțin la service-uri și nu prea au avut nevoie de multe reparații.

Pe următorul loc s-a situat modelul Fiesta de la Ford. A treia cea mai fiabilă mașină hatchback a fost tot de la Ford, modelul Focus. Iată întregul clasament:

Cele mai fiabile mașini hatchback. Locul 1. Volkswagen Polo. A ajuns la a șasea generație. Primul model a fost prezentat în 1974. Este în trei versiuni de echipare, Trendline, Comfortline și Highline, la care se mai adaugă pachete exterioare de design. Are următoarele motorizări: 1.0 MPI (65 sau 75 CP, cutie manuală cu 5 trepte); 1.0 TSI (95 sau 115 CP, cutie manuală cu 5 sau 6 trepte sau DSG 7); 1.5 TSI (150 CP, cutie manuală cu 6 trepte sau DSG 7) și diesel 1.6 TDI (80 sau 95 CP, cutie manuală cu 5 trepte sau DSG7).

Cele mai fiabile mașini hatchback. Locul 2. Ford Fiesta. Cea mai recentă generație Ford Fiesta vine cu mai multe versiuni premium (Vignale), sport (ST-Line), versiunea stilată (Titanium și crossover (Active). În ceea ce privește gama de motorizări, Fiesta vine cu 1.0 EcoBoost (100, 125 și 140 CP), 1.5 TDCi (85 și 120 CP) și cu 1,1 benzină de 70 CP și 85 CP. De asemenea, sistemul de infotainment este un SYNC 3, iar sistemul audio premium este semnat de B&O Play.

Cele mai fiabile mașini hatchback. Locul 3. Ford Focus. Noua generație Focus a fost prezentată în primăvara aceasta. Noile modele au câteva schimbări importante în ceea ce privește designul exterior. De asemenea, în interior sunt mai multe dotări tehnologice, printre care un nou sistem de parcare sau Pre-collision Assist, capabil să recunoască pietonii și bicicliștii și să declanșeze automat sistemul de frânare. Sunt două motorizări pe benzină și două diesel. Pe benzină sunt variantele de 1.0 litri EcoBoost (85 CP, 100 CP sau 125 CP), și de 1.5 litri EcoBoost (150 CP sau 182 CP), iar pe motorină de 1.5 EcoBlue (95 CP cu 300 Nm sau 120 CP cu 300 Nm) și de 2.0 EcoBlue (150 CP și 370 Nm).

Cele mai fiabile mașini hatchback. Locul 4. Volkswagen Golf. Facelift-ul estetic și tehnic pe care Volkswagen l-a operat pe cel mai vândut model al său la nivel global a ajuns oficial și în România la începutul anului 2017. Versiunea de bază a lui Golf 7 facelift, echipată cu motorul 1.0 TSI de 110 CP și cutie manuală în nivelul de dotări de bază Trendline, costă de la 15.844 de euro în România.

Cele mai fiabile mașini hatchback. Locul 5. Opel Corsa. Următoarea generație Corsa ar urma să se lanseze anul viitor. Cel mai recent model din actuala generație a fost lansat anul acesta, Corsa GSi. Are un motor de 1.4 cu 150 de cai putere. La exterior are prize mari de aer și un eleron. La interior sunt scaune Recaro. La vânzare ajunge în vara aceasta.

Cele mai fiabile mașini hatchback. Locul 6. Mini Hatch. Anul acesta au fost prezentate și în România noile Mini Hatch. Noutăţile pentru MINI Hatch cu trei uşi, MINI Hatch cu cinci uşi şi MINI Cabriolet includ un design reîmprospătat, inovaţii în domeniul tehnologiei transmisiei, opţiuni suplimentare de personalizare, noi combinaţii de transmisie şi motor, o gamă extinsă de dotări standard, faruri şi stopuri nou proiectate, finisaje adiţionale ale caroseriei şi conectivitate de ultimă oră pentru confort şi infotainment.

Cele mai fiabile mașini hatchback. Locul 7. Mercedes Clasa A. Trei motorizări sunt disponibile pentru noul Mercedes-Benz Clasa A: versiunea A 200 dispune de o nouă unitate pe benzină de 1,4 litri/163 CP, cu dezactivarea cilindrilor. La fel de nouă este motorizarea de 2,0 l/224 CP a lui A 250, ambele unități pe benzină fiind dotate cu filtre de particule. Cei care preferă dieselul, o nouă motorizare de 1,5 litri/116 CP va pune în mișcare versiunea A 180 D.

Cele mai fiabile mașini hatchback. Locul 8. BMW Seria 1. În 2017, BMW a actualizat Seria 1. Noua mașină este echipată standard cu cea mai nouă generaţie a sistemului de operare iDrive. În paleta de culori au apărut două noi nuanţe – Sunset Orange şi Seaside Blue. BMW Seria 1 include cruise control activ cu funcţie Stop & Go, care permite automobilului să se deplaseze automat împreună cu fluxul de trafic până aproape de viteza maximă. De asemenea, avertizează și frânează automat când detectează un obstacol.

Cele mai fiabile mașini hatchback. Locul 9. Opel Astra. Opel Astra K este o mașină cu 200 de kilograme mai ușoară decât fosta generație. Este mai spațioasă decât fosta generație și mai confortabilă. Are conectivitate cu sistemul Opel OnStar şi infotainment IntelliLink R 4.0 compatibil cu Apple Auto şi Android CarPlay și oferă sisteme de siguranţă avansate, precum şi cele mai bune scaune din segment, ergonomice şi cu funcţii de masaj.

Cele mai fiabile mașini hatchback. Locul 10. Audi A3. Un facelift la Audi A3 a fost prezentat în urmă cu doi ani. Are faruri mai înguste și grilă frontală mai expresivă. De asemenea, au fost adăugate în listă alte cinci noi culori: Ara blue, Cosmic blue, Nano gray, Tango red și Vegas yellow. Au fost montate mai multe sisteme care până acum erau doar pe modelele de clasă superioară. Printre ele, se află Traffic Jam Assist, care poate prelua controlul direcției pe șoselele bine marcate, tehnologia Stop&Go, care poate menține o distanță sigură față de mașinile din față sau Emergency Assist, care poate opri mașina treptat pe marginea drumului dacă nu detectează nicio mișcare a volanului din partea șoferului.

https://www.youtube.com/watch?v=Wnnj96ZH-HU

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.