Cele mai ciudate lucruri vândute de ANAF: de la casa din chirpici la rachiu și copaci

inspectori ANAF
Foto: Captură YouTube

Când încearcă să recupereze datorii, ANAF vinde nu doar case, terenuri, apartamente și mașini, ci și lucruri mai puțin … obișnuite. Pentru multe dintre ele pare destul de greu, dacă nu chiar imposibil de găsit un cumpărător. Cel puțin la prima vedere.

De pildă, la Pitești a fost scos la vânzare un autoturism care are o vechime de nu mai puțin de 24 de ani. Mașina Dacia 1304, fabricată în anul 1993, este vândută la licitație la un preț de 700 de lei fără TVA.

Un pic mai „tânăr” este autoturismul Dacia 1310 fabricat în anul 1995, care se vinde la licitație în localitatea Corabia din județul Olt, cu un preț de 442 de lei (este scutit de TVA).

Televizorul catodic și 26 de kg de cafea

La Satu Mare întâlnim un alt exemplu: aici, Fiscul vrea să găsească un cumpărător pentru un televizor Panasonic clasic (cu tub catodic), prețul de pornire al licitației fiind de 145 de lei fără TVA. Televizorul a aparținut unei cafenele, așa că alături de el ANAF mai vinde și 26 de kilograme de cafea (la un preț de 514 lei fără TVA).

Satu Mare nu este singurul loc unde ANAF scoate la licitație alimente sau băuturi. La Râmnicu Vâlcea Fiscul vinde zeci de sticle de rachiu și de vin care au aparținut unei firme ce făcea comerț, precum și 960 de … pixuri și 8 becuri.

ANAF vinde la licitație papuci și sutiene

În localitatea Cuza Vodă din județul Constanța, ANAF a scos la licitație o casă din chirpici, împreună cu anexele și cu terenul aferent de 1.472 de metri pătrați. Prețul de pornire la licitație este de 21.452 de lei.

Pe lista obiectelor vândute de ANAF în diferite orașe din țară apar și 3 ciocane rotopercutoare, un cazan din oțel pentru încălzire pe lemne, 69 de copaci afectați de fenomene naturale de pe raza Ocolului Silvic Pojorâta, o mașină de tocat carne (ajunsă, din lipsă de cumpărători, la cea de-a patra licitație), un „baston pentru excursie” (preț 33 de lei), 8 benzi pentru albirea dinților (132 de lei), cărți de joc păcălici, cărți de poker, blugi, piese de LEGO, lavete, 7 perechi de papuci și 161 de sutiene.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.