Cele mai căutate seriale pe net

FOTO: Game of Thrones/HBO
FOTO: Game of Thrones/HBO

Torrentfreak.com a făcut un top al celor mai piratate seriale de televiziune în 2016. Pe primul loc, pentru cel de al cincilea an consecutiv, se află „Game of Thrones”, serialul HBO, care, de altfel, poate fi văzut și online, pe platforma de streaming a televiziunii. Pe următoarele locuri sunt „The Walking Dead” și „Westworld”.

Ca și anul trecut, au fost căutate seriale fantasy. Cel mai mare număr de persoane care au partajat un episod din „Game of Thrones” pe mai mulți torenți a fost de 350.000 în momentul de vârf, care a fost imediat după apariția ultimului episod din seria a VI-a.

Torrentfreak.com mai precizează faptul că nu a fost redus amploarea fenomenului pirateriei, însă mulți au trecut de la torenți la site-urile de streaming online.

Se observă și o creștere în ultima perioadă a trendului de interes pentru filmele de înaltă definiție. Dacă în urmă cu mai mulți ani erau acceptate filme la o calitate 480p, acum se preferă rezoluția 720p sau 1080p.

Anul trecut, tot TorrentFreak a făcut un studiu și anunțat că peste 14 milioane utilizatori au descărcat „Game of Thrones”. Pe următoarele locuri au fost „The Walking Dead” (6,9 milioane de utilizatori) și „The Big Bang Theory” (4,4 milioane).

Iată cum arată topul realizat de TorrentFreak pe baza unor statistici raportate de mai multe site-uri de file sharing.

1. „Game of Thrones”

2. „The Walking Dead”

3. „Westworld”

4. „The Flash”

5. „Arrow”

6. „The Big Bang Theory”

7. „Vikings”

8. „Lucifer”

9. „Suits”

10. „The Grand Tour”