Cele mai căutate plaje și ștranduri din România

FOTO: Ionuț Fantaziu
FOTO: Ionuț Fantaziu

Românii au căutat în acest an mai mult vacanțele interne. Mulți au ales litoralul românesc, Transilvania, Bucovina sau Maramureșul și din cauza evenimentelor din Turcia și a atentatelor care au avut loc în ultima perioadă în câteva dintre marile orașe europene.

Portalul de rezervări online HotelGuru.ro a făcut o statistică a numărului de căutări de opțiuni de cazare în destinații estivale, inclusiv în resorturile de la malul mării, dar și către ștrandurile și băile cu ape minerale din zona Transilvaniei. Iată care ar fi un top al celor mai căutate plaje și ștranduri din România.

În lunile iunie și iulie, o mare parte dintre turiștii români s-au orientat spre stațiunile Mamaia, Olimp, Neptun, Vama Veche sau Năvodari. Atractive au fost și plajele sălbatice Vadu și Corbu, alese de turiștii nonconformiști, care au căutat să se relaxeze departe de zonele aglomerate. Iată cele mai căutate plaje:

1. Năvodari. Plaja Marina Surf și Camping Pescăresc. Plajele din Năvodari sunt late, cu nisip fin, intrare lină în apă și puțin aglomerate, comparativ cu stațiunea vecină, Mamaia. Sunt preferate de familii sau de cei în căutare de liniște. Se pot practica și diferite sporturi nautice, cum ar fi windsurfing, surfing și plimbări cu skijet-ul.
2. Mamaia. Zonele Tabăra Turist și Enigma. Perfecte pentru tinerii în căutare de distracție, plajele din Mamaia au o dimensiune generoasă și multe facilități și zone de cumpărături.
3. Olimp. Plaja Protocol și piscina Oltenia

Românii au apreciat activitățile pe plajă, voleiul pe nisip, concursurile de înot sau polo și petrecerile tematice, organizate în cadrul hotelurilor de la malul mării. De asemenea, concertele și petrecerile cu DJ au fost prima opțiune a turiștilor români în timpul serii și al nopții. Principalele plângeri: curățenia și decibelii după lăsarea serii

Conform feedback-ului înregistrat, românii au apreciat ambientul plăcut și serviciile de calitate din hotelurile și pensiunile alese și au reproșat în special aspecte legate de curățenia în camera de hotel, dar și de muzica dată prea tare după lăsarea serii.

Conform HotelGuru.ro, prețul pentru o noapte de cazare la malul Mării Negre, la finalul lunii august, începe de la 100 lei la o pensiune de 2 stele din stațiunea Costinești și ajunge până la 1.100 lei, într-un hotel de 5 stele în stațiunea Mamaia.

O altă destinație preferată de români a fost Transilvania, în special datorită ștrandurilor, băilor și centrelor de tratament cu ape termale din această regiune.

Printre cele mai populare destinații de anul acesta, se numără ștrandul de la Praid, Lacul Ursu din Sovata, Lacul Colibița, Ștrandul Nord Vest Termal Park din Satu Mare, Băile Figa, Aquastar Satu Mare și Ocna Șugatag. Aceste zone au fost alese pentru relaxare, dar și pentru tratarea unor afecțiuni medicale.

Activitățile sportive principale, practicate de turiști în Transilvania, au fost ciclismul și drumețiile montane, iar pasionații de sporturi nautice au ales plimbările cu hidrobicicleta, barca sau caiacul, precum și rafting-ul. Turiștii pot găsi cazare în aceste localități începând de la 60 lei/persoană/noapte.

https://greatnews.ro/zimbri-armenis-muntii-tarcu-carpati/

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.