Cele mai bune trucuri de decor cu oglinzi

Ai un perete gol în orice cameră a casei? Ei bine, cu siguranță este un loc ideal pentru a atârna o oglindă mare, care va crește luminozitatea spațiului și va da o senzație de spațiu, fiind de asemenea o idee simplă și eficientă de decorare.

A considera oglinzile un element static al casei noastre este o greșeală. Oglinzile decorative, simboluri ale frumuseții și magiei, pot fi o parte activă a decorului nostru, devenind chiar elemente centrale ale acestuia.

Dar pentru aceasta, trebuie să folosim eficient și eficient oglinzile decorative. De aceea, îți oferim câteva sfaturi cu care să reușești să îți decorezi casa; un ghid util, cu care poți face alegerea potrivită în alegerea unei oglinzi decorative perfecte, pentru nevoile spațiului și stilul ales.

În ciuda versatilității acestor oglinzi decorative, vom vedea cum, în funcție de formă, stil și poziție, efectul realizat va fi diferit. Astfel, doar cu o simpla oglinda de la emag, putem obține în spații înguste, luminozitate și spațiozitate.

Tipuri de oglinzi decorative pentru casa sau camera ta

  1. Oglindă plană: are o suprafață netedă și foarte lustruită, imaginea pe care o proiectează este ca și cum obiectul reflectat se află în spatele suprafeței sale și nu în față, este ca și cum ar fi în interiorul ei.
  2. Oglindă concavă: zona reflectantă a acestora include o curbură spre interior, care produce un efect care mărește practic imaginile, este un proces care se bazează pe partea centrală a curburii oglinzii, care este întotdeauna departe de razele de lumină incidente.

Acestea sunt utilizate de obicei pentru dezvoltarea telescoapelor datorită capacității lor extinse de mărire, în plus, sunt utilizate pe scară largă în saloanele de coafură  și sunt cunoscute și ca oglinzi de machiaj, sunt utilizate pentru acest lucru, deoarece îți permit să apreciezi într-un mod mai detaliat anumite zone specifice, iar imaginile proiectate sunt într-o formă mărită.

  1. Oglindă convexă: numită și oglindă ochi de pește sau oglindă divergentă: este curbată și suprafața reflectorizantă este deformată spre sursa de lumină. Acestea reflectă lumina stinsă, deci nu sunt utilizate pentru a focaliza lumina, sunt adesea folosite pentru a îmbunătăți vizibilitatea în locuri precum coridoarele spitalelor sau străzile periculoase.

Ele pot fi găsite în orice colț al unei străzi înguste și ne permit să știm dacă o mașină apare brusc prin viziunea noastră periferică. Ele pot fi găsite și în supermarketuri pentru a preveni coliziunile dintre cărucioarele clienților.

  1. Oglinzi netede: imaginea pe care o transmit nu este distorsionată, suprafața lor este foarte netedă și lustruită și are o mare capacitate de reflexie.
  2. Oglinzi sferice: zona care reflectă lumina pe care o primește oglinda este formată dintr-o parte a sferei oglinzii, care este separată de restul printr-un plan.
  3. Oglinzi paralele: este combinația a două oglinzi în formă netedă, care se suprapun paralel între ele, din acest motiv au două fețe care vor reflecta un obiect specific.

Forma unei oglinzi

Oglinzile decorative pot varia atât în mărime, cât și în formă,de la forme dreptunghiulare și triunghiulare la cele ovale.

Liniile mai clasice și combinate cu rame din lemn îmbătrânit sunt perfecte pentru un stil vintage al casei. Însoțită de vopsea albă, se creează o imagine feminină și rustică cunoscută sub numele de shabby chic.

Ne putem face oglinzile din modele simple. Adăugând niște flori de plastic, o frânghie veche, scoici sau lemn drept cadru, vom obține un stil fin și baroc, ceva mai complex și mai elaborat.

Unde plasezi oglinda

Așezată deasupra canapelelor sau pe tăblii de pat îmbracă și dau o notă originală livingului sau dormitorului.

Putem chiar decora șemineele, de preferință folosind tonuri de aur, negru și argintiu în rame. Putem transforma oglinda în centrul atenției. Într-un design rotund și cu cadre largi, aceste tonuri sporesc spațiile și le fac irezistibile.

Sau le putem folosi pur și simplu în locurile obișnuite (băi, toalete, coridoare…). Aici, oglinzile decorative creează o atmosferă confortabilă. Este curios să le folosești în locuri unde sunt așezate obiecte. Din simbioza dintre ele, se creează un efect în care oglinda capătă dimensiunea fotografiei. Oglinda câștigă proeminență vizuală și tot ce se reflectă în ea devine mai important.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.