Cele mai bune sfaturi despre cum să îți alegi cei mai buni pantofi de mers

Fără îndoială, cea mai importantă piesă de echipament de care aveți nevoie pentru mers este o pereche de pantofi de mers pe jos. Este important să găsiți o pereche special concepută pentru mers, mai degrabă decât să alegeți niște pantofi de alergare sau adidași de agrement. Sigur, este o cheltuială suplimentară, dar este una care va da roade asigurând un confort mai mare și prevenind rănirea, instabilitatea și durerile de picior.

Pantofii de mers de performanță sunt pantofi ușori, care sunt minunați pentru cei care nu au nevoie de control al mișcării. Pantofii amortizați oferă un confort mai mare pentru cei care merg pe distanțe lungi (peste cinci kilometri la un moment dat). Pantofii de stabilitate sunt pentru persoanele care nu au probleme severe de stabilitate, dar ar putea beneficia de un control suplimentar al mișcării.

Însă chiar și atunci când alegem pantofi de mers cu sau fără toc, este bine să cunoaștem câteva sfaturi despre materiale potrivite, cum trebuie să stea piciorul în pantof și cum să alegem ceva potrivit.

Oricât de grozav ar arăta un pantof, nu vă va face niciun bine dacă nu se potrivește corect. Magazinele cu echipamente sportive sau antrenorii personali sunt adesea o resursă excelentă pentru informații suplimentare cu privire la alegerea unor pantofi sport buni sau unor pantofi de mers potriviți.

Pantofii de mers pe jos diferă de pantofii de alergare prin faptul că fiecare se adresează modului în care se deplasează o persoană. Pantofii de mers lovesc mai întâi cu călcâiul și se rostogolesc prin pas. În schimb, adidașii de alergare lovesc talpa intermediară și au nevoie de un toc încorporat pentru a înmuia impactul, precum și de un toc evazat pentru stabilitate. Adidașii de mers nu au nevoie de niciunul dintre aceste lucruri.

Cum să alegi pantoful potrivit

Pentru a găsi perechea potrivită de pantofi sport de mers, puneți fiecare candidat la următorul test de calitate:

Uitați la călcâi. Nu ar trebui să fie mai înalt de un centimetru decât talpa piciorului.

Apoi, luați pantoful în mâini și răsuciți-l. Nu numai că ar trebui să se răsucească latitudinal, dar ar trebui să se îndoaie cu ușurință.

În cele din urmă, așezați pantoful pe podea și împingeți degetul. Dacă este bine conceput, degetul de la picior ar trebui să fie ușor ridicat de pe sol și să se legene puțin atunci când este lovit.

Zona din spate a pantofului ar trebui să fie confortabilă și să nu deranjeze partea din spate a călcâiului. Dacă contorul de călcâi se potrivește corect, atunci vă poate ajuta să vă simțiți foarte bine când mergeți. Asigurați-vă că se simte bine și confortabil, dar nu prea strâns. Puteți alege din gama vastă de încălțăminte nike pentru mers, alergat sau agrement.

Căutați un pantof cu o ușoară încăpere în cutia de la picioare. Cutia pentru degetele de la picioare este partea din față a pantofului care vă înconjoară degetele de la picioare. Este important ca această parte a pantofului să permită degetelor să se miște și să se îndoaie liber. Cu toate acestea, prea mult spațiu poate provoca deplasări excesive și, în cele din urmă, disconfort. Alegeți un pantof care să fie suficient de larg în zona degetelor de la picioare, în așa fel încât să nu producă disconfort la mers.

Căutați tălpi exterioare cu tracțiune bună. Partea pantofilor care intră în contact cu solul se numește talpă exterioară. Inspectați acest lucru sub o parte a pantofului pentru a vă asigura că există caneluri. Acestea vă vor ajuta să creați tracțiune atunci când mergeți, ceea ce vă poate împiedica alunecarea și căderea. Acest lucru este valabil mai ales dacă sunteți în căutarea unor pantofi de mers pe jos mai mult timp.

Asigurați-vă că tălpile intermediare sunt realizate dintr-un material de amortizare. Talpile intermediare sunt, fără îndoială, cea mai importantă parte a pantofului. Aceasta este zona pantofului între partea superioară a pantofului și banda de rulare. Fie că este vorba de un pantof sport de mers, fie că este vorba de pantofi cu toc de damă, de exemplu, talpa intermediară este cea mai importantă pentru un mers fără probleme.

Simțiți tălpile intermediare cu mâna pentru a le evalua moliciunea și rezistența. Încercați pantofi cu tălpi intermediare din gel, spumă sau aer. Toate aceste materiale fac o treabă excelentă de amortizare și minimizare a impactului de fiecare dată când piciorul lovește pământul în timp ce mergeți.

De asemenea, evaluați respirabilitatea fiecărui pantof. Când mergeți și vă ridicați ritmul cardiac, picioarele vă pot transpira puțin. Asigurați-vă că aveți un pantof care are o membrană respirabilă și purtați întotdeauna șosete respirabile atunci când mergeți. Pantofii care prind umezeala pot provoca bășici dureroase și disconfort general.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.