Cele mai bune metode și obiceiuri pentru albirea dinților

foto: pixabay.com
foto: pixabay.com

Toți ne dorim un zâmbet cât mai frumos și mai sănătos și suntem educați încă de mici că igienă orală este extrem de importantă. În ziua de astăzi există o mulțime de metode  pentru albirea dinților însă nu toate funcționează cu adevărat. Dacă vrem să avem un zâmbet sănătos, primul lucru pe care trebuie să îl facem este să implementăm câteva obiceiuri de care să ne ținem pentru a nu periclita smalțul dinților.

Mai exact, stratul exterior al dinților e format din smalt, care e colorat aproape alb. Acest smalt protejează structura mai profundă a dintelui iar sub el se află dentina care are o nuanță de galben maroniu.

Dinții au tendința să își piardă albul imaculat atunci când stratul de smalt se subțiază ori se uzează. În plus, alimentele acide ori bolile gingivale dar și îmbătrânirea pot deteriora smalțul dinților.

Menținerea igienei orale

Cel mai important tratament pentru albirea dinților este igiena orală. E important să schimbăm periuțe de dinți la un anumit interval de timp dar și să folosim ață dentară obișnuită pentru protejarea smalțului și pentru prevenirea îmbolnăvirii gingiilor. În plus, periajul frecvent ajută la îndepărtarea petelor dentare.

Alimentația

Veți putea observa o albire a dinților prin simpla schimbare a alimentației. Rezultatele sunt semnificative dacă eliminăm din alimentație băuturile care conțin senină precum vinul și ceaiul dar și cafeaua și sucurile închise la culoare care pot păta dinții. Alimentele acide pot face ca dinții să pară galbeni dar și consumul excesiv de citrice și chiar sifon sau apă minerală.

Clătirea gurii cu ulei

Deși nu este un înlocuitor pentru periajul obișnuit sau pentru utilizarea aței dentare, clătirea gurii cu ulei poate fi un tratament inedit pentru albirea dinților și îndepărtarea murdăriei, bacteriilor și resturilor alimentare. Unele studii sugerează că acest obicei ar putea ajuta în mod semnificativ la albirea dinților în special dacă e utilizat uleiul de cocos.  Clătirea gurii cu ulei se face timp de 30 de secunde.

Albirea dinților cu fructe

Un studiu interesant a descoperit că există o serie de enzime pentru fructe precum papaya și ananasul care pot ajuta la albirea dinților.  Momentan au fost găsite doar dovezi preliminare conform cărora soluțiile care conțin aceste ingrediente ar putea ajuta la albirea accelerată a dinților însă autorii studiului avertizează că cercetările trebuie să fie mai aprofundate pentru a determina dacă aceste enzime sunt eficiente.

 

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.