Cele mai bune joburi pe care le poți găsi dacă vorbești bine o limbă străină

sursă foto: https://unsplash.com/photos/4r72LPFh4Ik

Faptul că angajatorii din România, dar și din alte țări sunt în căutarea unor candidați care cunosc la un nivel avansat cel puțin o limbă străină este o realitate a zilelor noastre. În contextul globalizării, o limbă de circulație internațională, așa cum este engleza sau germana, se transformă într-o punte de comunicare între companii aflate în state sau chiar pe continente diferite. 

Pentru a avea acces la mai multe oportunități profesionale și pentru a obține un loc de muncă bine plătit, este esențial să cunoști minimum o limbă străină. Află, din cele ce urmează, care sunt cele mai bune joburi pe care le poți găsi dacă vorbești foarte bine o limbă străină:

Reprezentant customer service 

Un bun reprezentant customer service deține înalte abilități de comunicare, este atent la detalii, extrem de bine organizat, lucrează cu ușurință într-o echipă și, nu în ultimul rând, cunoaște foarte bine minimum o limbă străină – iar aici ne referim atât la limbile străine populare (engleza, franceza, germana), cât și la cele mai degrabă exotice (olandeza, suedeza, daneza, limbile asiatice etc). De fapt, cunoașterea unei limbi străine, în combinație cu stăpânirea foarte bună a limbii engleze, constituie un criteriu esențial pentru atingerea unui nivel salarial înalt. 

Astfel, o persoană care vorbește atât engleza, cât și olandeza poate ajunge să obțină, în România, un salariu de peste 5000 de lei net. 

Programator 

  Industria IT este, fără doar și poate, una dintre cele mai profitabile din lume. Ocuparea unui loc de muncă bun în IT necesită, pe lângă cunoștințe și aptitudini tehnice, și cunoașterea unei limbi străine – în majoritatea cazurilor, limba engleză. 

Engleza joacă un rol atât de important în această ramură, încât cunoașterea sa a devenit un criteriu obligatoriu și de la sine înțeles, pe care candidații trebuie să-l bifeze dacă vor să aibă un job de programator. Iată și explicația: majoritatea resurselor valoroase de dezvoltare profesională sunt disponibile în limba engleză, iar numeroși clienți ai marilor companii IT provin din diferite țări de pe Glob, comunicarea fiind posibilă doar în limba engleză. 

Însoțitor de zbor

Persoanele pentru care călătoriile sunt un stil de viață și care, în plus, sunt deschise și empatice se orientează către jobul de însoțitor de zbor. Un astfel de loc de muncă, dincolo de faptul că oferă oportunitatea de a călători peste tot în lume și de a descoperi tot felul de modele culturale fascinante, este și foarte bine plătit. 

Dacă și ție ți-ar plăcea să fii însoțitor de zbor, află că este important să bifezi câteva criterii esențiale: flexibilitatea, deschiderea către oameni și empatia, responsabilitatea și, nu în ultimul rând, cunoașterea limbilor străine, de preferat minimum două, engleza și încă o limbă străină, precum germana. În acest sens, te poți înscrie la cursuri intensive de germană pentru adulți. Se desfășoară online, sunt susținute de profesori cu o vastă experiență în domeniu, sunt interactive și accesibile din punct de vedere financiar. Investind în educația ta, investești și în cariera ta.

În general, obținerea oricărui loc de muncă bine plătit sau dintr-o poziție înaltă (de pildă, director regional al unei companii) presupune cunoașterea unei limbi străine la un nivel avansat, indiferent de ramura de activitate despre care vorbim: IT, marketing, vânzări etc. Poți lua în considerare pentru pregătirea ta la un nivel avansat și urmarea unor cursuri Business English Career Skills.

Așadar, cu cât cunoști mai multe limbi străine, pe lângă engleză, cu atât șansele tale de reușită cresc. 

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.