Nu aveți nevoie de zeci de hectare de teren pentru a începe o aventură în agricultură. În acest articol găsiți câteva dintre cele mai bune idei de afaceri mici în agricultură, unele dintre ele putând fi puse în practică și de locuitorii din zonele de la marginea așezărilor urbane.
Iată, deci 7 idei de afaceri mici în agricultură care se pot dovedi foarte profitabile în 2018:
1. Creșterea ierburilor aromatice, precum busuiocul, pătrunjelul sau menta este tot mai profitabilă. Marele avantaj al acestor plante este că se dezvoltă repede, nu au nevoie de multe lucrări de întreținere, pot fi crescute și în containere sau ghivece și au un preț bun de desfacere.
2. Agricultura urbană este în plină dezvoltare în țările occidentale. Practica presupune cultivarea, procesarea și distribuția alimentelor într-un oraș. Agricultura urbană poate însemna creșterea animalelor, acvacultură sau horticultură. Acest segment contribuie la siguranța alimentare, oferind produse proaspete, direct de la sursă.
Idei de afaceri mici în agricultură: Iepuri și fructe
3. Creșterea iepurilor. Aceste animale sunt perfecte pentru crescătorii care nu au la dispoziție o suprafață mare de teren, putând deveni o importantă sursă de venit. Iepurii pot fi hrăniți cu iarbă, resturi din bucătărie și alimente concentrate, nefiind nevoie de investiții mari și nici de o întreținere costisitoare. Iepurii pot fi crescuți în spatele casei sau într-un coteț.
4. Vânzarea fructelor. Dacă aveți talent la prezentare și țineți la igienă, puteți face bani frumoși prin comercializarea fructelor proaspete. Mai mult, și produsele proaspete din fructe sunt tot mai căutate. Cei care dețin un blender sau un storcător pot profita de faptul că oamenii vor să renunțe la sucurile artificiale și să treacă pe versiunile lor naturale, pline de vitamine.
Idei de afaceri mici în agricultură: Pescărie, florărie și ciupercărie
5. Ciupercăriile vă pot aduce o căruță de bani. Potențialul ciupercilor este atât de mare, fiind bogate în vitamine, proteine și minerale, având o valoare nutritivă și fiind considerate foarte sănătoase.
Cultivarea ciupercilor este o activitate care nu necesită nici investiții mari, nici un spațiu foarte extins. Aveți, însă, nevoie de o cameră întunecată, de rumeguș, de ciuperci, de îngrășământ bogat în azot, de var, de un cântar și de un frigider.
Ciupercăriile aduc profituri de până la 500%. Dacă aveți un spațiu curat în casa dumneavoastră, puteți începe imediat o cultură-test.
6. Crescătoriile de pește sunt o investiție excelentă, mai ales că în România sunt destul de puține. Aveți nevoie de o structură bună a afacerii, dar dacă faceți totul ca la carte veți avea cu siguranță succes.
Este necesar un spațiu. Puteți construi sau cumpăra bazine. Aveți de ales dintr-o serie foarte extinsă de pești, pe care îi puteți vinde cu profituri considerabile după doar câteva luni.
Printre cele mai profitabile specii sunt somonul și păstrăvul.
7. Florăriile sunt, de asemenea, foarte profitabile. Pentru maximizarea veniturilor, puteți crește singuri florile, dar puteți să încheiați contracte avantajoase cu producătorii și să oferiți doar serviciul de vânzare.
Orice variantă ați alege, o florărie este una dintre cele mai bune idei de afaceri mici pentru anul 2018.
Foto: Pixabay
Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos: