Cele mai bune glume despre dezbaterile lui Iohannis și Dăncilă

cele mai bune glume dezbatere iohannis dăncilă
Foto: Pisici Politice / Times New Roman

Cei doi candidați la alegerile prezidențiale de duminică, 24 noiembrie, și-au organizat aseară fiecare câte o discuție-dezbatere separată cu presa.

Fiecare a primit întrebări de la jurnaliști. Klaus Iohannis a acceptat întrebări doar de la câțiva jurnaliști selectați înainte de staff-ul său, precum și de la câțiva studenți prezenți în Aula Bibliotecii Centrale Universitare.

În schimb, Viorica Dăncilă, care și-a organizat întrevederea cu jurnaliștii la aproximativ aceeași oră precum Iohannis, a primit întrebări de la mai mulți jurnaliști.

În vreme ce actualul președinte a fost criticat după dezbatere pentru faptul că și-a selectat jurnaliștii preferați, asigurându-se că nu va primi întrebări prea dificile, precum și pentru monotonia dezbaterii, Viorica Dăncilă a fost criticată pentru gafele făcute, cea mai cunoscută fiind deja răspunsul greșit pe care fosta profesoară l-a oferit la întrebarea „Cât este aria cercului?”.

Dăncilă a răspuns „raza la pătrat”, însă jurnalistul care i-a adresat întrebarea a corectat-o și i-a spus că este Pi înmulțit cu raza la pătrat.

Fostul premier a revenit imediat asupra răspunsului și a confirmat că raza cercului este πR². Apoi, deși a oferit un răspuns greșit, ea a continuat să se laude că este inginer și că a terminat facultatea cu media 9.

Dacă după dezbaterea din 1996 în memoria publicului a rămas momentul când Emil Constantinescu l-a întrebat pe Ion Iliescu dacă crede în Dumnezeu, iar după cea din 2009 momentul când Traian Băsescu l-a întrebat pe Mircea Geoană dacă „i-a plăcut întâlnirea de azi-noapte cu domnul Vîntu” (Sorin Ovidiu Vîntu, creatorul schemei piramidale de la Fondului Național de Investiții, unde mii de români și-au pierdut economiile în momentul prăbușirii FNI, era la acea dată patronul postului de televiziune Realitatea TV), se pare că în acest an cel mai mare impact l-a avut întrebarea „cât e aria cercului?”.

Rețelele de socializare s-au umplut în această dimineață de glume pe seama celor două dezbateri separate organizate de cei doi candidați.

Iată-le pe cele mai bune dintre ele:

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.