Cele mai bune filme și seriale din 2018

FOTO: Captură video BlacKkKlansman
FOTO: Captură video BlacKkKlansman

Institutul American de Film a dat publicității care sunt cele mai bune filme și seriale din 2018. Pe primul loc s-a clasat pelicula romantică „A star is Born”, produsă și regizată de Bradley Cooper, marcând debutul său regizorial.

Este un remake al filmului din 1937 cu același nume, și îi prezintă în rolurile principale pe Cooper, Lady Gaga, Andrew Dice Clay, Dave Chapelle, și Sam Elliott. Filmul înfățișează povestea unui cântăreț de muzică country alcoolic (Cooper) ce descoperă și se îndrăgostește de o solistă tânără (Gaga).

Iată și celelalte filme nominalizate și o scurtă prezentare pentru fiecare:

A Quiet Place. O familie cu doi copii duce o existență izolată, în liniște deplină, de teama că o amenințare nevăzută care atacă la cel mai mic sunet îi va nimici. Terra a fost invadată de extratereştri orbi, dar cu un auz extraordinar. Tatăl (Krasinski), mama (Emily Blunt), fiica (Millicent Simmonds) şi fiul (Noah Jupe) încearcă să supravieţuiască la ferma familiei.

Mary Poppins Returns. Michael, cei trei copii ai săi și menajera lor, Ellen (Julie Walters), locuiesc pe strada Cherry Tree Lane. După ce Michael suferă o grea pierdere personală, dădaca Mary Poppins (Emily Blunt) reintră în viața familiei Banks.

First Reformed. Este un thriller politic în regia lui Paul Schrader, alături de Amanda Seyfried. În rolul principal este Ethan Hawke.

The Favourite. Este o poveste dulce-amăruie despre intrigi regale, pasiune, invidie și trădare în curtea reginei Anne la începutul secolului al XVIII-lea, în Anglia.

If Beale Street Could Talk. O femeie de culoare din Harlem se luptă cu disperare să demonstreze faptul că logodnicul ei nu este vinovat de o crimă.

Eighth Grade. O adolescentă introvertită se străduiește să treacă cu bine peste o ultimă săptămână dezastruoasă înainte de absolvirea clasei a VIII-a.

Black Panther. Cu mii de ani în urmă, un meteorit plin cu metalul rar și aproape indestructibil numit vibraniu s-a prăbușit pe Pământ, unde cinci triburi africane au început să se lupte pentru el. Unul dintre războinici înghite o „plantă în formă de inimă” afectată de vibraniu și capătă abilități supra-umane, devenind primul războinic cu titlul de „Black Panther”.

BlacKkKlansman. Ron Stallworth, un polițist afro-american din Colorado Springs, se infiltrează într-o organizație locală Ku Klux Klan cu ajutorul unui evreu care devine lider.

Cele mai bune seriale din 2018

This Is Us

Succession

Pose

The Marvelous Mrs. Maisel

The Kominsky Method

Better Call Saul

Barry

Atlanta

The Assassination of Gianni Versace: American Crime Story

The Americans

 

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.