Cum alegi cele mai bune corpuri de iluminat pentru casa ta

Sursa foto: lighting.philips.ro

Acasă este locul unde ne întoarcem la sfârșitul zilei și unde ar trebui să ne simțim cel mai bine. Așadar, este esențial ca locuința noastră să fie decorată după bunul nostru plac. Pe lângă piese de mobilier și diferite accesorii, lumina joacă un rol foarte important și poate să schimbe radical atmosfera din casa noastră. În plus, aceasta ne poate influența starea de spirit și ne poate afecta sau ajuta vederea.

În concluzie, corpurile de iluminat pentru casă trebuie alese cu mare grijă, în funcție de nevoile noastre. Pe lângă asta, este esențial ca locuința noastră să fie una practică, în care să ne putem relaxa, la orice oră din zi și din noapte. Iar pentru asta este recomandat să investim în echipamente inteligente, care să ne ușureze munca. Dacă vrei să afli mai multe despre ce înseamnă o casă inteligentă, citește acest articol despre sisteme de automatizare a locuinței.

În continuare, am pregătit un scurt ghid al tipurilor de corpuri de iluminat existente, care să te ajute să alegi cele mai bune corpuri de iluminat pentru casa ta.

Tipuri de corpuri de iluminat

Plafoniere

Fără îndoială, corpurile de iluminat tip plafonieră sunt cele mai populare și reprezintă cea mai des întâlnită opțiune. Însă, deși acestea sunt foarte utile, rolul lor este limitat deoarece ele fiind montate pe tavan, lumina nu poate să acopere tot spațiul din încăpere, cu atât mai mult dacă este vorba de o cameră mai mare, cum este livingul. Așadar, este recomandat ca pe lângă plafonieră, să amplasezi în cameră și alte corpuri de iluminat, dintre cele pe care le vom prezenta în continuare.

Corpuri de iluminat suspendate

Acestea reprezintă una dintre cele mai bune opțiuni pentru living și bucătărie, deoarece creează intimitate, dau o notă elegantă încăperii și iluminează fix cât este nevoie. Cu toate acestea, ferește-te să amplasezi un astfel de corp de iluminat în dormitor, ci limitează-te la bucătărie și living.

Corpuri de iluminat pe perete

Sunt ideale pentru a fi montate în baie și pe hol și reprezintă o variantă foarte bună atunci când vrei să adaugi o sursă de lumină suplimentară, în orice altă încăpere, precum dormitor sau sufragerie, de exemplu.

Spoturi

Aceste corpuri de iluminat sunt folosite pentru a accentua detaliile, așadar este recomandat ca acestea să fie montate în locuri cheie cum ar fi deasupra blatului din bucătărie, deasupra unor rafturi pe care se regăsesc obiecte decorative, pentru a pune mai mult accent pe acestea sau în interiorul unui șifonier, pentru o vizualizare mai bună a hainelor și accesoriilor.

La cele de mai sus se mai adaugă lămpile de podea, care sunt ideale pentru a fi amplasate lângă o canapea, de exemplu, dacă obișnuiești să citești acolo sau oriunde ai avea nevoie de un plus de lumină. Având în vedere că sunt corpuri de iluminat flexibile, acestea sunt foarte ușor de redirecționat către orice zonă necesită mai multă lumină.

Dacă vrei să citești mai multe pe această temă, te invităm să afli cum alegi corpurile de iluminat în funcție de încăpere, dar și care sunt caracteristicile acestora.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.