Cele mai bune alimente pentru scăderea colesterolului

SURSĂ FOTO: pixabay.com
SURSĂ FOTO: pixabay.com

Un număr foarte mare de oameni suferă din cauza nivelului crescut al colesterolului. Vestea bună este că, tratat din timp, colesterolul poate fi scăzut chiar și numai din alimentație, însă cu puțină atenție la ceea ce consumăm.

Vă recomandăm și noi câteva dintre cele mai folosite alimente de către persoanele care vor să reducă nivelul colesterolului cât mai mult.

Leguminoase

Leguminoasele, din fericire, sunt una dintre cele mai versatile grupe de alimente și pot fi consumate în numeroase forme, atât ca boabe sau o mulțime de rețete de humus, făină și alte produse sub formă de pastă ori fasole lângă o omletă sau chiar o supă de linte.

Studiile au arătat că există o puternică legătură între leguminoase și reducerea nivelului de colesterol iar cele mai utilizate legume ar fi fasolea, lintea, mazărea și păstăile. 94 de g de leguminoase pe zi scad cu 5% nivelul colesterolului rău.

Ceaiul verde

Există o mulțime de beneficii ceai verde, iar printre acestea se numără și scăderea nivelului colesterolului rău. În plus, această băutură sănătoasă previne apariția bolilor de inimă și are o mulțime de alte calități.

Puteți să înlocuiți cafeaua cu ceaiul verde care oferă și energia necesară pe parcursul unei zile dar și doza de sănătate de care toți avem nevoie.

Ceaiul verde are 0 conținut de colesterol, 0 grăsimi și zero zaharuri și poate fi o alternativă excelentă și la băuturile nesănătoase și colorate pe care le găsim la tot pasul. Polifenolii, flavonoizii sunt antioxidanții cu acțiune foarte benefică pentru organism și sunt găsiți în toate tipurile de ceai verde.

Ovaz

Despre ovăz se spune că ar fi un super aliment, în special în lupta cu colesterolul mărit. Simplul consum zilnic de ovăz reduce cu 5% colesterolul total și cu 10% colesterolul în rău. Pe lângă faptul că ești mai sănătos dacă îl consumi este și un aliment delicios.

Avocado

Atât pentru persoanele care își doresc să scadă în greutate sau să reducă colesterolul e recomandat consumul de avocado. Avocado poate fi consumat aproape cu orice, este un aliment ideal în dietă dar poate fi folosit și în smoothie sau omletă ori salată, supă cu legume ori la orice masă a zilei.

Migdale

Consumul a doar 10 g de migdale înainte de micul dejun, în fiecare zi, crește semnificativ nivelul de colesterol bun. Printre alte beneficii migdalele ajută și la prevenirea bolilor de inimă și poate fi o componentă importantă pentru alimentația sănătoasă.

 

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.