Cele mai bune 5 telefoane chinezești care costă sub 700 de lei

Telefoanele chinezești sunt tot mai bune de la an la an, iar mărci ca Huawei, OPPO sau Xiaomi au reușit să se impună în topurile de vânzări nu doar în Asia, ci în întreaga lume.

În acest articol, ne-am concentrat pe acele telefoane chinezești potrivite celor care au un buget de maximum 700 de lei pentru achiziția unui telefon. Și trebuie să spunem că am descoperit o mulțime de modele performante care se încadrează în acest preț.

1. Începem cu Huawei P8 Lite, cu ecran IPS LCD de 5 inci, 2 GB memorie RAM și 16 GB memorie internă. Telefonul – disponibil în diferite culori – de la alb și negru la auriu – are un procesor Octa Core cu frecvența de 1,2 GHz. Este un procesor performant, astfel încât așa numitele ”lag-uri” (timp ridicat necesar pentru procesarea unor comenzi date de utilizator) nu vor apărea prea des dacă aveți un astfel de model.

Impresionantă e și camera foto. De fapt, camerele. Cea principală are 13 mega pixeli, în timp ce camera secundară are și ea 5 mega pixeli. Calitatea imaginilor este una destul de bună. De exemplu, imaginea cu lacătul de mai jos a fost realizată cu un telefon Huawei P8 Lite.

Merită amintită și rezoluția ecranului, de 1280X720 pixeli. Prețul telefonului poate fi consultat AICI.

Imagine realizată cu camera principală a telefonului Huawei P8 Lite

2. Continuăm cu un model de la Xiaomi, un alt producător chinez de încredere. Xiaomi Redmi 4X Dual Sim se încadrează numai bine în bugetul nostru și vine cu câteva caracteristici care ne-au impresionant. În primul rând, memoria internă de 3 GB și memoria internă de 32 GB.

Ca și modelul Huawei de mai sus, ecranul are o diagonală de 5 inci și o rezoluție de 1280X720 pixeli. Camera principală are 13 mega pixeli.

Procesorul, model Qualcomm MSM8940 Snapdragon 435, este tot Octa Core, însă cu frecvența de 1,4 GHz. Prețul telefonului poate fi consultat AICI.

3. OPPO este una dintre mărcile chinezești cu cea mai rapidă creștere în vânzări. Modelul inclus de noi în acest top este Oppo Neo 5, realizat din două structuri metalice care fac telefonul deopotrivă mai compact și mai subțire. Față de modelele cu un singur strat metalic, această structură dublă oferă durabilitate mai ridicată și o mai bună dispersie a căldurii, detaliul care cauzează atât de des probleme în funcționarea dispozitivelor mobile.

Trecând la specificații, modelul Neo 5 este dotat cu un procesor Quad Core cu frecvența de 1,2 GHz. Memoria RAM este de 1 GB, în timp ce memoria internă ete de 4 GB. Prețul produsului poate fi consultat AICI.

4. Un alt model demn de luat în seamă este Elephone C1. Telefonul este dual-SIM, are o memorie RAM de 2 GB și una internă de 16 GB. Procesorul este Quad Core cu frecvență de 1,2 GHz, iar diagonala ecranului este un pic mai mare decât a modelelor precedente, măsurând 5,5 inci. Rezoluția este de 1280X720 pixeli.

În cazul acestui model Elephone, merită menționată și capacitatea bateriei, de 2850 mAh, ceea ce o face să țină destul de mult după încărcare completă. Prețul telefonului poate fi consultat AICI.

5. Un alt dispozitiv dual-SIM care se încadrează în bugetul stabilit la începutul acestui articol este Meizu M5. Telefonul are un procesor Octa Core cu frecvența de 1,5 GHz. Memoria RAM este de 3 GB, în timp ce memoria internă este mai mult decât generoasă, de 32 GB.

Rezoluția ecranului care măsoară 5,2 inci este de 1280X720 pixeli.

Camera principală are 13 MP, iar cea secundară este de 5 mega pixeli. Un mare plus și la baterie, care are o capacitate de 3070 mAh. Telefonul este prevăzut cu accelerometru, senzor de proximitate, busolă și giroscop.

Prețul produsului poate fi consultat AICI.