Cele două alimente extrem de importante într-o cură de slăbire

FOTO: cocoparisienne/Pixabay.com
FOTO: cocoparisienne/Pixabay.com

Există câteva alimente extrem de importante într-o dietă de slăbit. În acest articol vă prezentăm două alimente sănătoase care trebuie incluse nu doar într-o cură de slăbire, ci și în nutriția de zi cu zi.

Începem cu un tonic general pentru organism, extrem de important într-o dietă. Este vorba de goji, fructul cu cea mai mare concentrație de antioxidanți. Cei interesați pot comanda goji online.

Conține polizaharide, aminoacizi, uleiuri esențiale, vitamine C, B1, B2, B6, E, magneziu, fier, potasiu şi betacaroten. Datorită proprietăților deosebite, fructele goji întăresc sistemul imunitar, mențin greutatea corporală în limite normale şi încetinesc procesul de îmbătrânire.

Goji au un indice glicemic foarte scazut si, mai mult decat atat, dau senzatia de satietate, asadar se constituie in minunate gustari intre mese sau in momentele in care simti nevoia sa rontai ceva. O gustare care insa nu contine decat 100 de calorii pentru doza zilnica recomandata.

Cel de-al doilea aliment important este lintea, pe care, de asemenea, o puteți companda online, de AICI. În vechime, lintea era consumată în loc de carne sau pește. Alegerea era una chiar foarte bună, pentru că lintea are foarte mulți nutrienți și proteine care o face să rivalizeze cu produsele de origine animală.

Lintea este o sursă importantă de vitamine, cum ar fi vitamina B, vitamina E, A, C, K sau de minerale precum fier, zinc, cupru, potasiu, seleniu, magneziu, fosfor, calciu sau sodiu. Este foarte bună în curele de slăbire pentru că este sățioasă, dar nu aduce organismului un număr mare de calorii.

De asemenea, trebuie să știi că există mai multe tipuri de linte. Lintea roșie o poți include cel mai ușor în bucătăria ta. Se gătește în aproximativ 15 minute și se înmoaie destul de mult după fierbere.

Lintea verde are un gust ușor de piper și are nevoie de un timp mai mare de gătire. Boabele de linte verde rămân ferme chiar și după ce se fierbe mai mult. Lintea maro are nevoie de aproximativ 30 de minute pentru gătire, se sfarmă după fierbere și poate fi folosită mai mult la supe. Lintea neagră are gust de nucă și este folosită mai des în rețeletele din bucătăria indiană.

Lintea este bună pentru slăbit pentru că pe lângă faptul că are puțin calorii și sprijină digestia, menține o stare de sațietate pe termen lung, față de alte alimente.

FOTO: cocoparisienne/Pixabay.com