Cele 4 truse de îngrijire personală pe care o femeie trebuie să le aibă

Experții în îngrijire personală spun că o femeie are nevoie de cel puțin 4 truse cu diferite accesorii. Facem un scurt rezumat al acestora, în articolul de mai jos.

Kit-ul de unghii

Pentru cele care vor să scape de prețurile de la salon, dar au și o îndemânare suficient de bună, există kit-uri de unghii dedicate, inclusiv pentru unghii cu gel (cum sunt cele de AICI) și lampă UV pentru începători.

Trusă de îngrijire a picioarelor și de epilare

Următoarea trusă este una compusă din mai multe accesorii de care o femeie are nevoie și pe care le adună cu siguranță de-a lungul timpului pentru îngrijirea picioarelor și nu numai.

În primul rând, așa numită trusă de îngrijire a picioarelor trebuie să conțină fie ceară de epilat, fie ceară cu parafină, fie aparat epilator, dacă nu cumva toate dintre variantele enumerate.

Un aspect îngrijit al picioarelor este foarte important, în special în sezonul cald când se poartă cel mai mult hainele care dezgolesc picioarele. Pentru acest lucru, trusa poate include și o cremă de picioare, dar și o cremă pentru îngrijirea tălpilor, care sunt mai expuse leziunilor minore.

Trusă de machiaj

Trusa de machiaj poate conține cele mai multe accesorii: de la un primer care se aplică după curățarea și hidratarea pielii, până la fondul de ten, pudra, fardul de obraz, fard de ochi, eyeliner, dermatograf, rujuri, mascara dar și bețișoare igienice.

În funcție de preferințe, pe piață găsiți și kit-uri complete, gata echipate cu toate accesoriile, dar e de preferat să alcătuiți personal această trusă, chiar dacă investiția e una ceva mai mare, pentru a alege doar produsele care chiar vă plac și vă sunt utile.

Îngrijirea părului

Pentru îngrijirea părului e bine să aveți pregătit un mic kit care să conțină un șampon și un balsam de păr în miniatură, pe care să îl puteți lua atunci când plecați pentru câteva zile.

Dacă despre cosmetice se poate vorbi oricât pentru că există o gamă largă de produse din care să alegeți, trebuie menționat că un aspect important pentru îngrijirea părului îl reprezintă și uscătorul, care nu trebuie să fie nici prea puternic, deoarece produce cel mai mare stres asupra firului de păr, dar nici prea slab, pentru că nu usucă suficient de repede. Pe lângă uscător puteți încerca și periile de păr electrice care și usucă în timp ce așază părul în modul dorit.

Plăcile de păr, dar și periile pentru bucle, pot completa și ele trusa de îngrijire a părului.