Cele 4 accesorii pe care trebuie să le aibă un șofer când pleacă la drum

FOTO: Free-Photos/Pixabay.com
FOTO: Free-Photos/Pixabay.com

Există foarte multe gadgeturi care le fac șoferilor viața mai ușoară și îi ajută în situații neplăcute. Iată câteva dintre accesoriile de care are nevoie orice șofer atunci când pleacă la drum.

Încărcător auto. Cu siguranță ți s-a întâmpat cel puțin o dată să fii la volan și să rămâi fără baterie la telefon. Un încărcător auto de telefon face să dispară această problemă. Mai mult, poți alege un model fast charge, care îți încarcă telefonul mult mai rapid decât cele clasice. Alegeți un model de încărcător care să fie potrivit pentru telefonul vostru. O varietate de încărcătoare auto pentru telefoane găsiți pe arsis.ro.

Căști Handsfree. Nu pleca niciodată fără acest accesoriu la drum dacă știi că ai de vorbit la telefon. Dacă stai cu telefonul la ureche, fie că-l ții cu o mână sau cu umărul, reacțiile tale în cazul unei situații neprevăzute în trafic vor fi cu mult mai lente. Mai mult, atenția ta la condus va fi cu mult diminuată.

GPS. Este un dispozitiv esențial în mașină dacă pleci la un drum ceva mai lung pe care nu-l cunoști foarte bine. Iar dacă nu vrei un gadget dedicat poți alege o aplicație pentru smartphone, care se poate dovedi a fi extrem de utilă și în oraș pentru a scurta drumul sau pentru a evita ambuteiajele rutiere.

Cameră de trafic. Având în vedere traficul agitat din România, o cameră ar putea fi un excelent „martor” în cazul unor situații nefericite. Imaginile pot fi de mare ajutor în cazul unor accidente, de exemplu. De asemenea, foarte important este să le montați astfel încât să fie cât mai vizibile. De ce? Pentru că mulți bizoni din trafic sunt descurajați să-și ducă până la capăt reacțiile violente în momentul în care văd că sunt filmați.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.