Cele 3 plaje din România care au primit Steagul Albastru pentru vara aceasta

plaje steag albastru românia 2019
În România sunt 3 plaje cu steag albastru în 2019. Foto: FEE

Doar 3 plaje din România au primit certificarea Steag Albastru pentru sezonul estival 2019 (1 iunie – 31 august), cu una mai puțin decât anul trecut.

Cele 3 plaje care au primit certificarea Steag Albastru în acest an sunt următoarele:

1. Plaja Vega Vintage din Mamaia
2. Plaja Phoenicia din Năvodari
3. Plaja Marina Regia din Năvodari

Pentru a primi certificarea Steag Albastru, plajele trebuie să respecte o serie de criterii legate de protecția mediului, siguranța turiștilor, acces facil și programe educaționale.

În centrul programului Blue Flag se află obiectivul de a-i conecta pe oameni cu mediul înconjurător și de a-i încuraja să învețe cât mai multe lucruri despre acesta.

Astfel, administratorii plajelor care vor să primească certificarea Steag Albastru nu trebuie doar să aibă plaje curate și sigure, ci și să organizeze activități educaționale pentru public și să îi prezinte acestuia informații relevante despre biodiversitatea, ecosistemele și fenomenele existente în acel loc.

Vecinii noștri bulgari au 14 plaje care au primit Steagul Albastru pentru acest sezon estival.

În total, peste 4.500 de plaje și porturi din 44 de țări din lume au primit certificarea Steag Albastru. Programul Steag Albastru este operat de Fundația pentru Educație de Mediu și are sediul central în Copenhaga, Danemarca.

plaje steag albastru românia 2019
Cele 3 plaje cu steag albastru din România în 2019. Foto: FEE
Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.