Cele 11 țări unde OMS Europa spune că există o transmitere accelerată a coronavirusului

hartă țări continente lumea glob
Foto: stokpic / pixabay.com

Organizația Mondială a Sănătății a anunțat că există cel puțin 11 țări în Europa și în Asia Centrală unde are loc o transmitere crescută a coronavirusului, relatează Euronews.

Statele din Europa și din Asia Centrală sunt monitorizate de biroul regional european al OMS.

Pe măsură ce țările au relaxat măsurile de carantină, a apărut o creștere a numărului de cazuri.

Potrivit lui Hans Kluge, directorul regional al OMS pentru Europa, în cel puțin 11 țări și teritorii avem de-a face cu o transmitere accelerată. Dacă această creștere este ignorată, sistemele de sănătate din Europa vor ajunge din nou „pe marginea prăpastiei”.

România nu se află pe lista celor 11 țări din Europa și din Asia Centrală menționate de OMS Europa, însă două dintre țările aflate pe listă sunt vecine cu România.

Iată cele 11 țări:

1. Suedia
2. Armenia

3. Moldova

Începând din luna iunie, în Republica Moldova au început să fie înregistrate sute de noi cazuri pe zi. Astfel, Moldova a ajuns la peste 16.000 de cazuri și la mai mult de 500 de decese.

Țara a început să relaxeze măsurile de carantină începând din mai, însă mulți oameni continuă să nu poarte măști, deși purtarea lor este obligatorie. În Chișinău, de exemplu, purtarea măștilor de protecție în toate spațiile publice închise, inclusiv în mijloacele de transport în comun, a devenit obligatorie de la începutul lunii mai.

4. Macedonia de Nord
5. Azerbaidjan
6. Kazakhstan
7. Albania
8. Bosnia și Herțegovina
9. Kârgâzstan

10. Ucraina

Ucraina a ajuns la peste 40.000 de cazuri de coronavirus, dintre care un sfert au fost înregistrate doar în ultimele două săptămâni. Potrivit cifrelor oficiale, în Ucraina au murit de COVID-19 peste 1.100 de persoane.

Recent, soția președintelui Volodomir Zelenski a fost testată pozitiv la coronavirus și a fost internată în spital.

11. Kosovo

Foto: stokpic / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.