Cele 10 atracții ale Bucureștiului, potrivit National Geographic Traveler

National Geographic face cea mai bună reclamă capitalei României și le sugerează turiștilor care vor să viziteze România câteva atracții din București.

Palatul Paralamentului, Muzeul Național al Țăranului Român și bisericile vechi de câteva sute de ani sunt principalele obiective turistice din București, din punctul de vedere al celor de la National Geographic Traveler.

În recomandările acestora mai sunt incluse vizite la muzee, dar și degustări ale mâncărurilor tradiționale românești.

„Tururi ghidate de câteva ore te ajută să cunoşti o parte din clădirea unde există peste o mie de camere şi să te concentrezi asupra tonelor de marmură, lemn de esenţă tare şi aur folosite în construcţia clădirii, în 1980, o perioadă în care România depunea eforturi pentru a-şi hrăni proprii locuitori. Ceauşescu şi soţia sa, Elena, au jucat împreună un rol important în construirea clădirii. Iniţial a fost destinată pentru a găzdui birourile prezidenţiale şi pe cele ale Comitetului Central al Partidului Comunist Român, dar nu a fost niciodată terminată”.

Editorii le sugerează vizitatorilor să se plimbe prin oraș și să observe clădirile vechi, dar și să viziteze parcurile, iar unul dintre cele sugerate se află chiar în centru, Grădina Cișmigiu. Pe Șoseaua Kiseleff, turiștii pot admira Arcul de Triumf, dar și vilele vechi și Parcul Herăstrău.

Turiștii  nu trebuie să uite să se și distreze în Centrul Vechi în mai multe cluburi cunoscute de acolo, iar dacă vor să mănânce bine să meargă la Caru’ cu Bere şi Lacrimi şi Sfinţi, unde să deguste specialități din bucătăria românească.

Un alt lucru pe care vizitatorii Bucureştiului trebuie neapărat să îl facă este să-şi arate respectul pentru Vlad Ţepeş. Deşi Vlad Ţepeş este asociat mai mult cu regiunea Transilvania, cei care cunosc povestea lui Dracula din cartea lui Bram Stocker pot merge să viziteze mănăstirea situată la 40 de kilometri de Bucureşti, care se găseşte pe insula situată în partea nordică a lacului Snagov, unde se presupunea că ar fi fost mormântul lui Vlad Ţepeş. Chiar dacă s-a dovedit că acesta nu a fost înmormântat acolo, Snagov este un bun loc pentru o ieşire, mai scriu editorii de la National Geographic Traveler.

Pentru cei care iubesc arta, revista americană mai recomandă galeriile Zorzini Gallery, H’art Gallery şi Anaid. De asemenea, galeria Galateca, situată vizavi de Muzel Naţional de Artă, este specializată în design avangardist şi nu trebuie evitată.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe
 pagina noastră de Facebook.