Cel mai vârstnic student din România are 88 de ani

Aurel Voicu FOTO: Radio Energy
Aurel Voicu FOTO: Radio Energy

Cel mai vârstnic student din România are 88 de ani și este în al II-lea de masterat la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia. Se numește Aurel Voicu și a fost primar al orașului Cugir.

Aurel Voicu, fost primar și viceprimar PDL în orașul Cugir, județul Alba, inginer mecanic de profesie, este în anul al II-lea la masterat la „Cercetarea, conservarea şi valorificarea patrimoniului istoric”.

„Suntem o universitate care, indiferent de vârstă, îşi apreciază şi îşi preţuieşte la fel orice student. Avem astăzi în sală, cred, cel mai în vârstă student din România, la 88 de ani şi jumătate, domnul Aurel Voicu”, a precizat rectorul Univeristății, Daniel Breaz, potrivit adevarul.ro.

Vârstnicul din Cugir s-a dedicat, la pensie, realizării unui muzeu al orașului. Pentru a putea colabora legal, dar și pentru a aprofunda cunoștințele din domeniul istoriei, Aurel Voicu a decis să se înscrie la master, unde studiază timp de patru semestre modul în care se poate valorifica patrimoniul istoric.

Acesta a ajuns student fără examen, în baza diplomei de studii superioare de inginer pe care a obținut-o în urmă cu 54 de ani. A lucrat întreaga sa viață profesională în cadrul uzinei mecanice din Cugir.

Acesta este la pensie din 1995, fiind consilier local începând cu anul 1992. A fost ales primar timp de două mandate, în perioada 1996-2004. Ulterior, a fost viceprimar timp de un mandat. Acum el este liderul seniorilor PNL.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.