Cel mai tânăr angajat al Ministerului Economiei din Franța este un român

Mădălin Dan Pavel. Foto: Facebook

Mădălin Dan Pavel (23 de ani) studiază la Paris, unde s-a și angajat ca ”terminolog” la Ministerul Economiei din Franța.

Mădălin Dan Pavel este din Bistrița. Anul trecut a fost șef de promoție al Facultății de Litere de la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca.

Vorbește fluent trei limbi străine și în prezent urmează cursurile de master la Universitatea Paris Diderot, specializându-se în industria limbii și în traduceri. Mai mult, Mădălin urmează și Facultatea de Drept la Universitatea Paris II Pantheon Assas.

Tânărul român, care vrea să se formeze ca jurist-lingvist, muncește la Ministerul Economiei din Franța, unde este plătit cu salariul minim pe economie. Este cel mai tânăr angajat al ministerului și se ocupă cu ”terminologii” și traduceri.

„Nu e ca şi cum aş inventa toată ziua cuvinte. «Inventat» se referă mai mult la transpunerea unor termeni dintr-o limbă în alta. Cum e de exemplu «Tribunal de Poliţie». În română nu există termenul acesta, instituţia aceasta, iar omul la care ajunge documentul respectiv trebuie să înţeleagă despre ce e vorba. Atunci ne uităm la atribuţiile unei jurisdicţii în România care seamănă cu «Tribunalul de Poliţie». Dacă nu există expresia şi nu ai cum să o transpui, termenul e tradus cuvânt cu cuvânt şi explicăm în paranteze despre ce e vorba“, a spus tânărul pentru ”Adevărul”.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.