Cel mai talentat tânăr informatician român pleacă din țară: ”Nu mă simt apreciat. M-am săturat de birocrație”

Andrei Mărgeloiu a câștigat de trei ori medalia de aur la Olimpiada de Informatică (Youtube - Adevărul)
Andrei Mărgeloiu a câștigat de trei ori medalia de aur la Olimpiada de Informatică (Youtube - Adevărul)

Andrei Mărgeloiu este elev în clasa a XII-a la Colegiul Național Tudor Vladimirescu, din Târgu Jiu, iar în ultimii trei ani a câștigat medaliile de aur la Olimpiada Națională de Informatică.

Cel mai bun licean-informatician al României nu își va continua studiile în țară, ci va lua drumul Angliei.

”M-am regăsit în această materie şi i-am dedicat majoritatea timpului din liceu, timp pe care nu l-aş lua înapoi. Informatica a reprezentat cel mai frumos capitol de până acum şi am descoperit-o cu ajutorul domnului profesor Eugen Nodea, căruia îi mulţumesc că m-a îndrumat şi a avut încredere că voi reuşi“, a spus Andrei Mărgeloiu, pentru Adevărul.

Andrei a fost deja admis la University College London, singura condiție fiind să obțină cel puțin media 9,30 la Bacalaureat.

Elevul român a făcut deja un împrumut la statul englez, bani pe care îi va returna când se va angaja.

”Studiile costă 9000 de lire pe an, dar, la fel ca toţi studenţi, această taxă este acoperită printr-un împrumut la statul englez. Costurile de întreţinere mi le voi acoperi de la părinţi, iar taxa de şcolarizare pe baza unui împrumut pe care l-am făcut eu la statul englez. Toţi elevii fac acest împprumut, care va fi returnat după finalizarea studiilor, când voi avea venituri. O să returnez 10% din ceea ce depăşeşte 20.000 de lire pe an până când se va acoperi suma împrumutată“, a explicat gorjeanul.

Andrei Mărgeloiu visează să își înființeze propria companie IT și este nemulțumit de situația din România.

”În primul rând să fiu apreciat de sistem. În momentul de faţă nu mă simt deloc apreciat. Nu mai vreau birocraţie. Nu mi se pare normal să am nevoie de cinci foi din cinci locuri diferite. Nu îmi place ideea că se începe ceva şi nu se duce la bun sfârşit. De exemplu, astăzi se asfaltează strada, iar mâine este spartă pentru a se introduce conducte“, s-a plâns, pentru sursa citată, cel mai bun tânăr informatician român.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Tradiția încondeierii ouălor în Bucovina, la National Geographic: „O artă care te va uimi”
Două sate de poveste care au case cu pereții pictați. Unul e din România
Cele mai ciudate lucruri descoperite în ouăle Kinder