Cel mai spectaculos punct de belvedere din munții României

FOTO: svnews.ro
FOTO: svnews.ro

Președintele Consiliului Județean Suceava, Cătălin Nichifor, a anunțat că va colabora cu Romsilva și va realiza un punct de vedere pe stânca Piatra Șoimului din Masivul Rarău. Potrivit proiectului, acest punct va crea senzații unice turiștilor, întrucât podeaua va fi transparentă, iar în jos se va vedea inclusiv priveliștea prăpastiei.

Piatra Șoimului este unul dintre locurile de pe munte care oferă o priveliște spectaculoasă. Se află la aproximativ 10 minute de mers pe jos de cabana Rarău. Actuala amenajare a punctului datează tocmai de la sfârșitul anilor `80.

„Voi discuta cu cei de la Romsilva pentru a găsi o formulă de parteneriat şi pentru a putea face în comun un lucru absolut interesant şi din fericire singular în România. Nicăieri în România nu găsim o astfel de structură de observare.

Am gândit o structură cu foarte multă sticlă care permite o vizibilitate foarte mare a zonei montane inclusiv cu un sistem de observare mai sofisticat, un binoclu.

Noi ne-am gândit în primul rând la siguranţă pentru că actuala construcţie făcută înainte de 1989 nu oferă aşa ceva”, a declarat președintele Consiliului Județean Suceava, Cătălin Nechifor, citat de jurnaliștii de la svnews.ro.

De altfel, în ultima perioadă, drumurile din această zonă au fost reparate, iar șoseaua care duce spre cabana Rarău este considerată „Transalpina Moldovei”.

FOTO: svnews.ro
FOTO: svnews.ro

Anul trecut, reporterii GreatNews au ajuns în punctul de la Piatra Șoimului și au filmat. Iată priveliștea:

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews: