Cel mai spectaculos drum montan din România va fi modernizat

FOTO: Andrei Stroe/Wikimedia Commons

FOTO: Andrei Stroe/Wikimedia Commons

Reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) transmit că în perioada 1 iulie – 20 octombrie vor începe lucrări de modernizare pe Transfăgărășan.

Modernizarea se va face pe mai multe tronsoane și vor fi, printre altele, lucrări de consolidare, sisteme de scurgere a apelor sau benzi pentru vehicule lente, acolo unde permite amplasamentul.

De asemenea, ar putea apărea și câteva puncte de belvedere. Astfel, se vor crea parcări de scurtă durată și spații comerciale.

La intrările pe Transfăgărășan vor fi amplasate și panouri electronice de informare pe care vor fi afișate și informații cu privire la starea carosabilului, vremea în zonă, condiții de trafic, dar și numărul de locuri de parcare disponibile.

Transfăgărășanul a fost construit între ianuarie 1970 și septembrie 1974 de soldați geniști și de muncitori români. Conceput inițial pentru a fi un drum forestier, Transfăgărășanul a devenit unul turistic, închis în cea mai mare parte a anului din cauza zăpezii. 


Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version