Cel mai spectaculos drum din România a fost închis din cauza unui incendiu

FOTO: Andrei Stroe/Wikimedia Commons

FOTO: Andrei Stroe/Wikimedia Commons

Un incendiu de vegetație a izbucnit duminică și s-a extins pe o suprafață de aproximativ 500 de metri pătrați lângă cetatea lui Vlad Țepeș de la Poenari. Autoritățile au decis să fie închidă circulaţia pe DN 7C – Transfăgărăşan pentru că există riscul căderii de bolovani pe carosabil.

Peste 100 de pompieri intervin lângă cetatea Poenari, potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență Argeș.

„La ora actuală elicopterul a făcut cinci aruncări cu apă deasupra focarelor. Noaptea a mai redus din numărul de focare și s-a putut interveni. Situația este sub control. A trebuit să oprim circulația, pentru a elimina riscurile. Nu mai urcă nimeni. Sperăm să nu se întindă focarele care mai apar” a spus Emilian Dragnea, prefectul județului Argeș, pentru Antena 3.

Descris de britanicii de la Top Gear drept cel mai bun drum din lume, Transfăgărășanul a fost lăudat și de jurnalistul auto și fostul pilot de curse Steve Sutcliffe, care a condus pe serpentinele șoselei românești în cadrul unor documentare realizate de Ford.

Transfăgărășanul a fost construit între 1970 și 1974, fiind unul dintre cele mai frumoase, dar și periculoase, drumuri din Europa.

„Dacă sunteți un pasionat al șofatului, atunci Transfăgărășanul este locul ideal de vizitat”, a spus Steve Sutcliffe.

Datorită peisajelor spectaculoase pe care le oferă Transfăgărășanul, România s-a ales cu o reclamă spectaculoasă făcută și de Lamborghini, celebrul brand italian de mașini sport.

Șase Lamborghini Huracan au traversat „ținutul lui Dracula, unul dintre cele mai spectaculoase drumuri din lume”, spun reprezentanții constructorului italian de mașini.

„Drumul urcă printre cei mai înalți munți din România și o oferă o priveliște care îți taie respirația. Peisajele se schimbă cu rapiditate, trecând de la terenuri aride la văi bogate în vegetație”, se spune pe site-ul oficial al Lamborghini.

Convoiul a plecat din Sibiu, a trecut prin satul Cârțișoara și apoi a tăiat munții Făgăraș. Mașinile Lamborghini au ajuns la Bâlea Lac, cel mai înalt punct și „au coborât spre barajul Vidrau, trecând și pe la ruinele castelului Vlad al III-lea al Țării Românești, care l-a inspirat pe Bram Stoker pentru a crea personajul contelui Dracula”.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=4&v=8pLKJPIevhM


Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version