Cel mai scurt zbor cu avionul durează 90 de secunde

FOTO: skeeze/Pixabay.com
FOTO: skeeze/Pixabay.com

Un zbor între insulele Westray și Papa Westray durează în jur de 90 de secunde. Distanța dintre cele două așezări scoțiene este de aproximativ 2 kilometri. În ciuda distanței scurte, la licitația care a hotărât ce operator va efectua traseul în continuare au participat trei companii aeriene.

Insula Papa Westray este locuită de doar 70 de oameni. Așezarea este recunoascută pentru varietatea speciilor de păsări care trăiesc acolo, pentru descoperirile arheologice, precum și pentru plajele foarte frumoase.

De asemenea, principalul obiectiv turistic de pe mica insulă, care are o suprafață de aproximativ 9 kilometri pătrați, este Knap of Howar, cea mai veche casă de piatră descoperită în nordul Europei. Arheologii spun că a fost construită în neolitic.

Unul dintre motivele pentru care există un zbor cu destinația Papa Westray este și faptul că sunt în jur de zece copii care trebuie să ajungă la școala din Westray, o insulă care are aproximativ 600 de locuitori.

Avionul zboară de două ori pe săptămână, marțea și joia. „Călătoresc foarte mulți turiști care vin în Scoția, de asemenea e foarte importantă și pentru cei care locuiesc acolo, muncesc sau fac diverse afaceri. În plus, foarte important, copiii din Papa Westray nu și-ar putea continua studiile dacă nu ar exista această cursă”, a declarat un reprezentant al companiei aeriene pentru The Telegraph. Un drum dus-întors costă în jur de 25 de euro.

Cartea Recordurilor a declarat zborul dintre cele două insule scoțiene ca fiind cel mai scurt făcut de o aeronavă de călători.

La extrema cealaltă, cel mai lung zbor cu avionul este considerat cel între Singapore și Los Angeles. Călătoria durează 18 ore și 30 de minute.

FOTO: skeeze/Pixabay.com

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.