Cel mai scump brad de Crăciun din România va fi ținut în magazie anul acesta

FOTO: Pandurul.ro
FOTO: Pandurul.ro

Cel mai scump brad de Crăciun din România, achiziționat de primăria din Târgu Jiu cu 100.000 de euro, va sta în magazie anul acesta pentru că nu este pe placul actualului edil.

Potrivit Digi24, primarul Marcel Romanescu ar vrea să cumpere un brad natural și să închirieze instalații de lumini.

Cel cumpărat în 2016 și plătit în rate, făcut dintr-o structură metalică și leduri nu va mai fi montat anul acesta, deși proiectul presupunea să fie folosit cel puțin 12 ani. A fost abandonat după doar două ierni.

Noul brad și instalațiile care vor îmbodobi tot orașul costă în jur de 150.000 de lei. „Nu voi folosi acel brad artificial. Deja am contractat un Ocol Silvic, mai mulţi brazi, unul foarte mare pe care îl vom aduce în centrul oraşului şi îl vom instala aşa cum l-am instalat şi anul trecut, dar vorbim de un brad natural”, a declarat primarul orașului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, pentru Digi24.

Viceprimarul orașului Târgu Jiu, Adrian Tudor, critică soluția aleasă de primarul Romanescu: „Un brad care a costat, dar care a fost apreciat şi a fost una dintre cele mai frumoase instalaţii de acest gen din România.

Nu cinci cutii de carton într-un brad tăiat din munte. Nu va fi scos din magazie din dispoziţia primarului pentru că vrea să cheltuiască banii pentru a închiria alte echipamente”.