Cel mai rapid tren din România a fost pus pe șine și își așteaptă călătorii

Cel mai rapid tren din România FOTO: Trenuri Trans Carpatic/Facebook
Cel mai rapid tren din România FOTO: Trenuri Trans Carpatic/Facebook

Un tren care poate circula cu o viteză de până la 200 de kilometri pe oră a fost introdus în acest weekend pe ruta Timișoara – Arad – Satu Mare – Baia Mare. Este cel mai rapid tren din România, însă care nu va putea circula deocamdată la viteză mare pentru că nu are infrastructura necesară.

Compania feroviară Astra Trans Carpatic a cumpărat 15 automotoare de la Căile Ferate din Danemarca și vrea să intre pe noi rute feroviare. Următoarea rută pe care va merge cel mai rapid tren din România este Timișoara – Arad – Ordea – Cluj, din decembrie.

Reprezentanții companiei spun că până în primăvara lui 2019 toate cele 14 garnituri vor fi puse în circulație. Aceste garnituri sunt compuse din două vagoane articulate.

Au o lungime de 48 de metri, motoarele sunt disesel cu emisii scăzute de dioxid de carbon, iar capacitatea este de 113 pasageri.

Cel mai rapid tren din România are și dotări de ultimă generație

Vagoanele sunt dotate cu sisteme de informare pentru pasageri, sisteme audio-video de entertaiment, internet, prize și instalații de aer condiționat.

Reprezentanții companiei Astra Trans Carpatic spun că pentru cel mai rapid tren din România, pe noua rută, s-au vândut deja toate biletele până în luna noiembrie.

Compania operează în România din luna februarie 2017. Prima rută a fost între Arad și București, iar al doilea traseu a fost București – Brașov și retur. Prețurile biletelor sunt chiar mai scăzute decât la CFR.

Cel mai rapid tren din România și cel mai luxos

Trenurile care circulă acum pe celelalte rute Trans Carpatic sunt produse de Astra Vagoane Călători, care este compania mamă a operatorului.

Fiecare cabină are patru paturi și este dotată cu aer condiționat, mochetă și mai multe tipuri de iluminare. La fiecare pat există priză, lanternă pentru citit și acces la iluminarea generală a compartimentului.

Atunci când trenul circulă pe timp de zi paturile se strâng, iar cabina devine un compartiment cu șase locuri.

Toaletele au duș, prize, uscător de păr și masă pentru schimbarea bebelușului. În aceste trenuri se găsesc și minibaruri și internet wireless gratuit.

FOTO: Trenuri Trans Carpatic