Cel mai rapid tractor din lume: A atins 148 de kilometri pe oră – VIDEO

Cel mai rapid tractor din lume. Foto: guinnessworldrecords.com
Cel mai rapid tractor din lume. Foto: guinnessworldrecords.com

Tractoarele nu sunt faimoase pentru viteza lor, însă, de curând, un astfel de vehicul a fost condus cu aproape 150 de kilometri pe oră – un record mondial. Veștile sunt cu atât mai bune cu cât, în România, există posibilitatea de a conduce un tractor pe drumurile publice fără permis.

Cel mai rapid tractor din lume a fost pus la punct de realizatorii celebrei emisiunii ”Top Gear”, a fost condus de misteriosul pilot The Stig, și recordul a fost omologat în Cartea Recordurilor.

Performanța a fost atinsă pe un fost aerodrom britanic, unde tractorul dotat cu 500 de cai putere a atins 147,9 kilometri pe oră în prima tură de circuit.

Prezentatorul emisiunii Top Gear, Matt LeBlanc s-a arătat cu adevărat încântat de performanță: ”Cum sunt proprietarul a patru tractoare, puteți spune că sunt un entuziast al acestora. În trafic, când rămâi blocat în spatele unui tractor, nu prea poți face multe. Am încercat să oferim puțină viteză în plus acestor utilaje agricole”.

 

Echipa emisiunii a dotat tractorul cu un motor Chevrolet V8, de 5,7 litri, frâne pe toate cele patru roți și un sistem de suspensie ajustabil.

Precedentul record de viteză în categoria tractoarelor era de 140 de kilometri pe oră.

Peste două milioane de tractoare sunt vândute în lumea întreagă în fiecare an. În prezent, cea mai mare piață pentru tractoare nu este China, cum ați putea crede, ci India.

Nord-americanii, fie ei din Canada sau SUA, cumpără cele mai multe tractoare în fiecare an, în timp ce Brazilia este un alt avid ”consumator” al acestor utilaje agricole an de an.

Foto: guinnessworldrecords.com

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.