Cel mai mare show aerian din România, în acest weekend

bias_02
Foto: bias.aero

Cel mai mare show aerian din România va avea loc duminică, 22 iunie, pe Aeroportul Băneasa. La spectacol vor participa piloţi din elita acrobaţiei aeriene mondiale.

Ce-a de-a şasea ediţie a „Bucharest International Air Show” reuneşte în acest an 100 de aeronave civile şi militare care vor evolua în fața publicului, alături de aproximativ 100 de piloţi şi de paraşutişti de elită.

În cadrul spectacolului aerian vor evolua Baltic Bees, formaţia letonă care execută manevre artistice de maximă dificultate, Jurgis Kayris, campion mondial la acrobaţie aeriană, Flying Bulls, artişti ai zborului acrobatic, şi Luca Bertossio, campion mondial la acrobaţie cu planorul, relatează b365.ro.

bias
Foto: bias.aero

La eveniment vor participa și acrobaţi aerieni din România, de la Aeroclubul României, Iacării Acrobaţi, TAROM, Hawks of Romania, Vulturii Tricolori, The Pelicans, White Wings, alături de paraşutiştii formaţiei Blue Wings. De asemenea, la spectacolul aerian vor evolua aeronave din Forţele Aeriene Române sau care aparţin structurilor de aviaţie ale Ministerului Afacerilor Interne şi ale Serviciului Român de Informaţii.

Astăzi și mâine, Aeroportul Băneasa găzduieşte și cea de-a treia ediţie a expoziţiei de aviaţie generală – General Aviation Exhibition, unde sunt expuse zeci de aeronave civile şi militare, de la avioane ultrauşoare, până la business jet-uri.

bias_00
Foto: bias.aero

Vizitatorii au ocazia să vadă expuse la sol aeronave MIG 21 Lancer, Spartan C271, IAR 99 Şoim, un elicopter militar Puma M.

Intrarea publicului la show-ul aerian este liberă. Accesul se face prin Romaero. Pentru a ajunge la BIAS, puteți utiliza mijloacele de transport în comun (liniile RATB 112, 131, 148, 149, 205, 261, 301, 304, 335, 605, precum şi liniile RATB expres 780, 783) .

Dacă v-a plăcut acest articol și doriți să fiți la curent cu lucrurile bune care se întâmplă în România și în lume, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de știri pozitive de pe pagina noastră de Facebook.