Cel mai mare bacșiș primit de un ospătar pe litoralul românesc

bacșiș

Foto: Captură Știrile ProTV / geralt / pixabay.com

Dacă știu cum să îi servească pe clienți, ospătarii pot obține venituri frumoase din bacșișurile lăsate de mesenii mulțumiți.

Astfel, meseria de ospătar se poate dovedi a fi una foarte bănoasă.

George, un ospătar dintr-un local din Mamaia, a povestit pentru Știrile ProTV că cel mai mare bacșiș pe care la primit vreodată a fost de 800 de euro.

„Plătește tipul nota, avea cred 10 milioane. Îmi dă 500 de euro, „merci, păstrează restul”. Ok! Trece juma de oră vine iar – „mâine seară îmi găsești și mie o masă mai în colț?”. „Da, da, da, de ce nu?”. Îmi mai dă 500 de euro și am rămas ceva de genul…da, e bine să fii barman și ospătar, mai faci și bani din chestia asta”, a povestit George pentru sursa citată.

Nu doar clienților din România le place să facă astfel de surprize dacă au fost mulțumiți de serviciile primite.

Ospătari norocoși

În urmă cu 3 ani, povestea unei chelnerițe din SUA care a primit un bacșiș de 3.000 de dolari la o notă de plată de 650 de dolari, a făcut înconjurul lumi.

Când a luat nota de plată şi a văzut suma uriașă rămasă bacşiş, chelnerița a izbucnit în larcimi. Tânăra a povestit că ar fi putut să piardă bacşişul deoarece, în acea zi, a dorit să plece mai devreme acasă.

Potrivit presei, binefăcătorul ar fi un fost director executiv al gigantului de plăţi online PayPal, Jack Selby, care are o avere netă de 50 milioane de dolari. Acesta este un mare fan al sportului, în special al fotbalului american, iar în noaptea respectivă în oraş s-a desfăşurat un meci important.

O altă poveste este cea a Kasey Simmons, un chelner din Statele Unite ale Americii, care a avut parte de o mare surpriză, după ce un client darnic i-a oferit un bacşis de 500 de dolari la o notă de plată de doar 0,37 dolari.

De fapt, tânărul de 32 de ani a primit bacșișul uriaș drept răsplată pentru un gest generos pe care îl făcuse cu o zi înainte, pe când se afla la cumpărături. Simmons a observat o bătrânică ce stătea la coadă și care părea foarte tristă. Alți clienți ai magazinului au trecut indiferenți pe lângă ea, însă tânărul a intrat în vorbă cu ea.

Deși bătrâna nu a spus de ce era tristă, Simmons a reușit să o înveselească și i-a plătit și cumpărăturile. „Au costat doar 17 dolari, însă nu e vorba de bani. E important să îi arăți cuiva că îți pasă”, și-a explicat tânărul gestul.

Iar bacșișul generos de la restaurant a fost oferit chiar de fiica bătrânei. Într-un mesaj scris pe un șervețel, femeia a explicat că mama sa trecea prin momente dificile deoarece chiar în acea zi se împlineau 3 ani de când își pierduse soțul.

Tânărul s-a emoționat foarte tare în momentul în care a citit mesajul: „Într-una dintre cele mai triste zile din an, tu ai reușit să îi faci mamei mele ziua minunată. Ai insistat să plătești, i-ai spus că e o femeie foarte frumoasă. Nu am mai văzut-o zâmbind atât de mult de când tatăl meu a murit”.

Foto: geralt / pixabay.com


Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version