Cel mai grav atac armat din istoria modernă a Canadei. Cine este autorul

FOTO: Poliția Canadei
FOTO: Poliția Canadei

Un bărbat îmbrăcat în haine de polițișt a ucis cel puțin 16 persoane în provincia Noua Scoție din Canada. Printre victime se află și o polițistă.

Atacatorul este un bărbat în vârstă de 51 de ani, un tehnician dentar, potrivit mass-media din Canada. Gabriel Wortman a circulat la bordul unei mașini care seamănă foarte mult cu una de poliție.

Potrivit The Guardian, mai multe victime au fost descoperite în fața sau în interiorul unei case, unde polițiștii fuseseră sunați să intervină din cauza focurilor de armă. Presupusul atacator a fugit când a ajuns poliția și a urmat o urmărire de 12 ore.

Vecinii canadianului în vârstă de 51 de ani, din Portapique, o comunitate restrânsă, sunt foarte surprinși de fapta sa.

„Foarte, foarte șocată să aflu că cineva pe care l-am cunoscut de atâta timp, un vecin bun, amabil, foarte blând, s-ar gândi să producă o astfel de tragedie”, a spus Lillian MacCormack, o vecină a bărbatului, pentru CTV News.

Poliția canadiană a spus duminică că Gabriel Wortman, un dentist în vârstă de 51 de ani, a fost luat în custodie, dar ulterior a anunțat că suspectul a murit în urma unei confruntări la o benzinărie.

„Nu știm niciodată prin ce trec alții în viață care să îi facă să ia anumite decizii”, a spus Scott Balser, fost coleg cu Wortman, pe Facebook. „În niciun caz nu îi apăr acțiunile în acest weekend”.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.